Vendela Eriksdotter Rubin (arkivbild, här med Vienna Imperial. Foto: Fredrik Jonsving

Vendela och Vienna Imperial oslagbara

NM-guld både individuellt och i lag på Nordiska Mästerskapen i CIC2* fälttävlan i Ypäjä i Finland för Young Riders med hästen Vienna Imperial. Det blev facit för Vendela Eriksdotter Rubin efter helgen. 

Vendelas första år som Young rider flyter med andra ord på enligt plan. Hon beskriver helgens tävling som både blåsig och tekniskt svår både i hoppningen och i terrängen.

– Tempot i klassen var 550 m/min, vilket är 33 km/h i genomsnitt och det var mycket tufft för ryttarna att hålla det höga tempot då banan innehöll få galoppsträckor men många kurvor och till stor del gick inne i skogen. Det var ingen av de placerade ryttarna som lyckades nå optimaltiden 6,11 min, skriver hon i ett pressmeddelande. 

 

NM-laget bestod utöver Vendela, som för övrigt pluggar till civilingenjör vid Chalmers i Göteborg, också av Saga Suovanen på hästen Nueller Aldrie, Madelene Gustafsson på Miami C och Emma Tingsby på hästen Zinobi.

 

För Vendela Eriksdotter Rubin blev det också debut med den egna uppfödningen Veillonella internationellt i CIC1*. Facit för ekipaget blev kvalklart till Breeders Trophy i höst. 

Resultat CIC2*

Resultat CCIP1*

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.