Dani G Waldman och Lizziemary. Foto Stefano Grasso/LGCT

Toppryttare i hatstorm – hästarna får inte gå ut i hage

Toppryttaren berättade i sociala medier att hennes hästar inte går ut i hage eftersom hon är rädd för att de ska skada sig – och en formidabel hatstorm brakade loss.

Amerikansk-israeliska toppryttaren Dani G Waldman, kanske mest känd för sina makalösa fjäderfrisyrer, har hamnat i blåsväder på sociala medier.
På en fråga från en följare berättade hon att hennes hästar inte går ut i hage eftersom hon är rädd för att de ska skada sig – och en hatstorm bröt ut.

Det var när Dani hade lagt ut en film där hon visar hur hon tar hand om hästarnas ben efter träning som en följare frågade hur hon tar hand om benen när de varit ute i hagen.
Dani svarade att hon inte litar på att hästarna inte skadar sig i hagen, därför går de inte ut.

Dani G Waldman. Foto Stefano Grasso/LGCT

– Det började med en kvinna som var särskilt upprörd, berättar Dani för brittiska tidningen Horse & Hound. Hon började attackera mitt sätt att sköta hästarna och sa att jag borde skämmas. Sedan blev det riktigt smutsigt. De började angripa min personlighet på ett sätt som inte hade något med frågan att göra.

– Det övergick i att bara sprida hat och är det någonting som jag står för, så är det att inte sprida hat utan att vara accepterande och förstå varför människor gör saker annorlunda.

Dani stängde av kommentarerna för att få slut på diskussionen, men säger att hon står för sin hästhållning. Hon menar att hennes hästar kommer ut mycket mer än de som kanske bara står i en hage ett par timmar per dag. De går i skrittmaskin eller på skrittband, sedan rider hon i ridhuset, utomhus och i skogen, på galoppbana. Hon menar att de får varierad träning och gör många olika saker och även får komma ut och beta vid hand i en timme.

Dani G Waldman och Lizziemary. Foto Stefano Grasso/LGCT

– Vad med någon som släpper ut en häst i en lerpöl där den står 24/7 utan gräs? Det kan man ifrågasätta. Jag tror inte att den hästen får tillräckligt med stimulans.

Nu planerar Dani att göra en film där hon visar hur hennes hästar har det under en dag, för att alla ska få se hur mycket tid de tillbringar utanför stallet.

– Jag vill visa att det finns mer än ett sätt att göra saker, säger hon till Horse & Hound.

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.