Angelica Augustsson Zanotelli

100 procent kvinnor i Sveriges Nations Cuplag i helgen

50 procent män och 50 procent kvinnor i laget som segrade i Nations Cup i schweiziska St Gallen förra helgen. Den här helgen ställer Sverige upp med ett lag med 100 procent kvinnor i franska La Baule och går ut med startnummer tre.

Efter segern i St Gallen tar sig ett nytt blågult hopplag an utmaningen i Longines FEI Jumping Nations Cup, den här gången i La Baule på franska atlantkusten. Och det är fyra kvinnliga ryttare som står på startlinjen.
Skriv ut

Nationshoppningen rids på fredag klockan 14:00.

I det svenska laget startar:
1. Angelica Augustsson Zanotelli – Kalinka van de Nachtegaele (äg: ryttaren och Rostal NV)
2. Petronella Andersson – Castres van de Begijnakker Z (äg: Stephex Stables)
3. Erica Swartz – Jovita (äg: ryttaren)
4. Angelie von Essen – Alcapone des Carmille (äg: John Österdahl & Sylve Söderstrand)

– Det är jättekul att ha det här laget på plats och det är en spännande mix. Det är två ekipage som debuterar på den här nivån och två ekipage som var med och gick nationshoppningen i Rom, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Jämfört med laget i St Gallen så är det en helt ny laguppställning i La Baule.
– Det känns bra att vi har en sådan bred landslagstrupp att vi kan ha två helt olika femstjärniga lag. Det är givetvis en styrka att vi inte bara är beroende av några få ryttare, säger Ankarcrona.

Tio lag deltar i La Baule. Sverige har startnummer 3.

Start och resultatlistor > > >

Nationshoppningen rids över två likadana rundor. De åtta bästa lagen efter första rundan får starta i andra rundan. Om två eller flera lag har lika antal fel efter båda rundorna rids en omhoppning om segern. En ryttare per lag rider omhoppningen.
På grund av coronapandemin har årets säsong blivit något stukad, med fyra deltävlingar istället för normala sju. Sverige startar vid tre av deltävlingar. Efter La Baule återstår Rotterdam den 2 juli.
Alla lag i Division 1 får i år rida finalen i Barcelona i oktober. Där avgörs vilka lag som får fortsätta i Division 1 även 2022, och vilket lag som måste flytta ner till den lägre EEF-ligan.

Longines FEI Jumping Nations Cup 2021

6 juni St Gallen, Schweiz
11 juni La Baule, Frankrike
20 juni Sopot, Polen
2 juli Rotterdam, Nederländerna
16 juli Falsterbo, Sverige
23 juli Hickstead, Storbritannien
20 augusti Dublin, Irland
1-3 oktober Barcelona, Spanien – FINAL

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.