Peder Fredricson avslöjar hästvalet i miljonjakten. Foto: Fredrik Jonsving

123 miljoner på spel – här är Peders hästval

Tävling varje helg är vardag för Peder Fredricson. Snart stundar Global Champions Prague PlayOffs 2018. Europamästaren Peder avslöjar att han redan bestämt sig för vilken häst han tar med sig i miljonjakten.

Peder Fredricson tävlar mot den absoluta världseliten så gott som varje helg. Global Champions Prague PlayOffs 2018 är inget undantag. Det är 123 miljoner kronor som ska delas ut. Meetinget i Prag lockar inte bara den absoluta världseliten, alla är dessutom där med samma mål: miljonklirr.

– Det ska bli kul. Det är väldigt mycket pengar, säger den regerande Europamästaren om ingår i laget Prague Lions.

Valet just nu

Han avslöjar att det är SWB-hästen Hansson WL, ägd av Astrid Ohlin, som får det ärofyllda uppdraget. Hansson är både försiktig och kvick – bra egenskaper för att sno prispotten.

– Det känns som han kommer passa bra. Det passar också bra in i hans tävlingsschema, säger Peder.
Förra helgen var han på tävling i Doha. Under onsdagen var Peder Fredricson på väg till Stuttgart för helgens kommande världscuptävlingar. Med sig har han både H&M All In, H&M Zaloubet och Catch Me Not S. Hansson som tävlade under Global Champions Tour i Doha förra helgen stannar hemma.

Många tävlingar

Men för en världsryttare blir det ingen direkt vila.
– Det är bra att tävla varje helg. Man blir lite på tårna. Det krävs ju att man har hundradelarna på sin sida. Det är roligt och jag har bra hästar just nu, säger Peder.
Du har ett konstant favoritskap. Hur tacklar du motgångarna?
– Det är ju ofta det inte går så bra. Det är nog det viktigaste, hur man tacklar det. Man får försöka bibehålla glädjen i det man gör. Man får inte deppa ihop när det går dåligt. Man får hålla motivationen uppe.
I stallet finns just nu ett antal världsstjärnor. Men också ett gäng i plantskola.
Vilken häst tror du mest på för framtiden? 
– Jag har lite yngre hästar på väg upp. Till exempel Crusader Ice och Sienna SN som jag tror mycket på.
Till helgen gäller världscupen i Stuttgart. Det blir Catch Me Not S som ska få chansen i de riktigt stora klasserna. H&M All in kommer att gå lite mindre kringklasser.
– Han kommer att gå lite småklasser både här och framöver, säger Peder Fredricson.

Om tävlingen i Prag

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.