Irma Karlsson och Chacconu. Foto Fredrik Jonsving

4* Grand Prixseger för Irma och Chacconu – tillbaka på allvar!

Irma Karlsson och Chacconu har varit tillbaka i hetluften med fina resultat och i helgen visade att det inte är något tillfälligt. Det blev seger i den fyrstjärniga Grand Prixhoppningen i tyska Gross Viegeln.

– Det betyder väldigt mycket, just eftersom jag har varit ifrån de här sammanhangen, säger Irma Karlsson till SvRF:s hemsida.

Sex ekipage gjorde upp i en omhoppning men bara två red dubbelt felfritt. Irma och Chacconu var snabbast av de två och vann före sydafrikanska Alexa Stais.

– Det krävs väldigt mycket för att vinna och man ska verkligen passa på att njuta när man gör det. Klassen passade min häst väldigt bra. Det var högt och svårt men det gick inte jättefort i omhoppningen, säger Irma karlsson.

Segern var ett efterlängtat kvitto för Irma som kommer från en tyngre period men som de senaste månaderna visat stabila resultat på hög nivå. Med söndagens seger visade hon på allvar att hon och Chacconu är redo för större uppgifter igen.

– Jag känner mig så tacksam för det var ju precis nyligen som det inte kändes så här och kontrasterna blir väldigt tydliga. Nu känns det så självklart. Han vet vad han ska göra och kan sin uppgift. Han är avspänd och jag vet också vad jag ska göra, så allt känns rätt.

Resan tillbaka har handlat om tålamod.
– Egentligen gör man samma jobb hela tiden. Det är det som lönar sig i slutändan. Och nu är det så kul att vara med så här igen. Man får se så mycket bra ridning av så många bra ryttare, säger Irma Karlsson.

En plan för sommaren börjar nu växa fram.
– Det kanske kan bli någon nationshoppning, det finns en liten plan på det, men vi får se vart det blir precis, säger Irma Karlsson.

För segern i klassen, med hinderhöjder på 1,60 m och med stora namn som Marcus Ehning i startfältet, fick Irma Karlsson 250 000 kronor.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.