Peder Fredricson - H&M Christian K

5* hoppningarna i St Tropez: Svenskplaceringar i alla klasser!

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson hade en lyckad lördag i St Tropez med placeringar i både de 2- och 5-stjärniga klasserna. Peder var med H&M Christian K trea i den stora 1.45/1.50-klassen.

Det blev svenska placeringar i alla lördagens två- och femstjärniga klasser i St Tropez.

Peder Fredricson - H&M Christian K
Peder Fredricson – H&M Christian K. Foto Marco Villanti/Hubside

Peder Fredricson och H&M Christian K fick ta plats på pallen i lördagens största klass, 1.45/1.50 i två rundor. Men det var hårfint mellan honom och Henrik von Eckermann, som med framtidslöftet Little Magic s’Asschout, den 9-åriga valacken som tidigare tävlats av Henriks fästmö Janika Sprunger, bara var hundradelar efter Peder. Det blev en 3:eplats för Peder, en 4:eplats för Henrik och segern i klassen gick till franske Edward Levy med Rebeca LS.

Edward Levy - Rebeca LS
Edward Levy – Rebeca LS. Foto Marco Villanti/Hubside

Tvåa blev tyske Daniel Deusser med Jasmien vd Bisschop. Placerad i klassen var också schweiziska världsettan Steve Guerdat med Liselotte Tillbergs SWB-uppfödning Albfuehrens Maddox, felfri på 9:e plats.

Daniel Deusser - Jasmien vd Bisschop
Daniel Deusser – Jasmien vd Bisschop. Foto Marco Villanti/Hubside

Även i tidshoppningen 1.45 som reds tidigare på eftermiddagen blev det framgångar för Henrik, som med Glamour Girl var fyra i klassen, där Steve Guerdat med Ulysse des Forets segrade.

Steve Guerdat - Ulysse des Forets.
Steve Guerdat – Ulysse des Forets. Foto Marco Villanti/Hubside

Peder och Henrik tog även placeringar i dagens tvåstjärniga klasser. I 1.40 i två faser var Peder placerad 7:a med H&M Chacco Día och i tidshoppningen 1.30 knep Henrik en 6:eplats med Happy Loma.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.