Glada vinnare i 7-Starfinalen i Falsterbo 2018   
 där Linda Heed var bäst i test Foto: Fredrik Jonsving

Nära två miljoner i potten när 7 Star Spring Tour blir 5*-ig

Det gamla systemet för tävlingsstatus är skrotat. En ny nivå över dagens elittävlingar, 5*, införs. Först ut är Borås Grand Prix och 7 Star Spring Tour som uppfyller kraven.

Dags att glömma lokal – regional – nationell

Den gamla systemet för tävlingsstatus, med tillhörande olika krav för kval, licenser med mera, är skrotat. I stället gäller ett format mer likt det internationella stjärnsystemet . Men notera, mer likt innebär inte lika, bara snarlika och med det blir det lätt förvirrat. Speciellt för de som tävlar både inom landet och på arrangemang som regleras av FEI:s reglemente.

Kalendern ska ha plats för 5*-iga tävlingar

Hoppkommittén har publicerat kriterierna för varje nivå och där står tydligt att ett antal helger ska reserveras för de allra största tävlingarna. Kriterierna  kring vilka tävlingar som kan bli 5*-iga omfattar i huvudsak tre delar: premienivå, tävlingsupplägg och faciliteter. Först att uppfylla hela listan är Borås Grand Prix som går 21-24 mars.

7 Star Spring Tour klarar kravlistan

Den populära serien 7 Star Spring Tour har höjt nivån på prispengar, i år kommer de sex ingående tävlingarna att ha 1830000 kr i prispotten. Faciliteter och tävlingsupplägg rimmade fint med kriterierna så nu ståtar touren med 5***** 7 Elitstatus enligt det nya systemet.

Touren genomförs i år enligt följande: 
V 19. Wermland Equestrian Games / Hammarö / Deltävling 1
V 21. Norrköping Int. Horse Show  /Norrköping / Deltävling 2
V 22. Runsten Equestrian Games / Runsten / Deltävling 3
V 25. Gothenburg Summer Tour / Göteborg/Åby / Deltävling 4
V 27. Falsterbo Horse Show / Falsterbo / Final 150 Tour
V 35. Norrköping Autumn Horse Show / Norrköping /  Final 130 och 140 Tour

I somras vann Linda Heed finalen på Falsterbo Horse Show och uttrycker i ett pressmedelande sitt stöd.
” – Swedish 7-Star Spring Tour är ett utmärkt sätt för svenska ryttare att kunna lyfta sig. Stora prispengar, bra tävlingsplatser och en extra morot med möjligheten att rida 150 finalen i Falsterbo. Dessutom finns chansen att kvala in till de 5*-stjärniga internationella klasserna. Konkurrensen i 7-Star är tuff, nivån på svenska eliten är hög”.

Regler för touren

Ingen kan stoppa Linda Heed

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.