Foto: Fredrik Jonsving

Agathon lipar åt publiken

Agathon S. Du kanske känner igen namnet? Om inte annat kanske du känner igen tungan. Agathon S har nämligen alltid en egen liten show för publiken.

– Han brukar dra in den nån meter innan hindret, han hoppar aldrig med tungan ute, säger Jörgen Larsson, som ridit hästen många år nu.
Ryttaren har också sin egen teori om hur det kommer sig att tungan alltid är ute.
Agathon var nämligen skadad som unghäst. Jörgens teori är att hästen hade tråkigt och helt enkelt la sig till med vanan.
– Han gjorde det inte som unghäst innan skadan, iallafall, säger Jörgen och förklarar att det inte är helt ovanligt att hästar lägger sig till med liknande beteenden efter skada.
– Sen vet jag inte om det är så, men jag antar att det är därför han gör det. Eller så tycker han bara det är roligt.

Går för seger

Jörgen Larsson är den hoppryttare som har allra flest starter i ryggen förra året. I år satsar han på 7 Star Spring Tour. Under lördagen fick Agathon och Jörgen tre nedslag och ligger därmed bland de första starterna i finalen på söndag.
Gällande kampen att knipa en biljett till femstjärniga är Jörgen Larsson lugn.
– Det ligger alltid lite i bakhuvudet att man ska ta sig till den femstjärniga. Men det är ju så att man faktiskt är i en 7-starfinal. Det är en bra tävling med bra prispengar. Det är i första hand en 7-starvinst man kämpar för.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.