Alexander Zetterman - Triton Hästak

Alexander Zetterman lämnar över topphingsten. ”En häst som förändrar ditt liv”

Igår lämnade Alexander Zetterman över den svenska hingsten som han haft så fina framgångar med till den amerikanska ryttaren Laura Hite. I slutet av sommaren flyger han till Kalifornien.

10-årige SWB-hingsten Triton Hästak 1330 (Cabachon x Winningmood van de Stam) har sålts till USA. Alexander Zetterman, som tävlat hingsten med stora framgångar, skriver själv på Instagram:

”Idag lämnar jag över tyglarna på Triton Hästak efter 4,5 år i min vård till amerikanska ryttaren Laura Hite. Triton är en av dessa hästar som blir som en familjemedlem och förändrar ditt liv. Det har varit en fantastisk resa och jag vill tacka min far Royne, Mats Håkansson och KnutAxel Nordenbelt för att de investerade i hästen som femåring 2017. Tack också till alla hästskötare, veterinärer, hovslagare, med flera som har tagit hand om honom under den här tiden. Vi önskar Laura många fantastiska upplevelser och framgångar med Triton! Han kommer bara att flytta tvärs över vägen från oss och ska stanna och tävla i Europa innan han reser till Kalifornien i slutet av sommaren. ”

Alexander Zetterman - Triton Hästak
Alexander Zetterman – Triton Hästak. Foto Ahmed Photography / Moises Basallote

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.