Elmia bjuder på lite av varje. Bland annat kommer Therese Nilshgen att hålla clinic och Peder Fredricson att tävla med Hansson WL.  Carl Hedin håller också clinic under helgen. Foto: Fredrik Jonsving

Allt om hästfesten i Elmia

I dag onsdag går startskottet för Elmia Scandinavian Horse Show. Arrangörerna lovar hoppning, dressyr, clinics och islandshästtävlingar i världsklass.

Det blir en riktig hästfest på Elmia i dagarna fyra. Evenemanget startar i dag, onsdag, och pågår fram till söndag.

Programmet är varierande. På onsdagen är det hoppning i fokus med Agria Star of tomorrow i flera åldersgrupper. Det bjuds också bland annat in till show med islandshästar, duellhoppning och riddarshow. Arrangörerna ska också ge sig på ett världsrekord – i antal Pippi Långstrump på en plats.

Carl Hedin håller clinic med Stephanie Holmén. Foto: Fredrik Jonsving

Under torsdagen fortsätter hoppfesten med en 145-hoppning under kvällen. Deltar gör bland annat Rolf-Göran Bengtsson. Det blir också dubbla tävlingar för young rider i ungdoms grand prix.  Utöver tävlingarna kommer Carl Hedin och Stephanie Holmén att bjuda på en clinic.

På fredagen är det dags för dressyren att ta plats i Elmias arena med Agria Star of tomorrow. På kvällen bjuds det in till grand prix-hoppning med bland annat Peder Fredricson och Hansson WL. Nytt för i år är att man under denna klass kommer kunna spela på sin favorit, precis som på travet.

Det är också dags för ponnyerna att göra upp i flera klasser.

Tobbe Larsson håller uppvisning på lördagen. Pressbild

Lördagsprogrammet bjuder på ungdomsfokus. Unga ryttare bjuds in att träffa några av våra ryttarprofiler och ställa frågor till dem. På lördagen håller också hästkonstnären Tobbe Larsson uppvisning. Det är också dags för final i flera klasser för Young riders. För tredje året i rad på Elmia arrangeras dessutom Swedish Select Horse Sales. Under auktionen finns chansen att ropa hem sin alldeles egna stjärna.

Sist, men inte minst, är det dags för söndag och därmed tävlingens sista dag. Det blir både finaler för de unga och äldre ryttarna. Meetingets högsta grand prix lovar full fart med några av Sveriges absolut bästa ryttare. För den som är sugen på att se kür finns ett stort utbud av klasser i flera ålderskategorier under söndagen. Therese Nilshagen och Anna Blomgren bjuder utöver det in till clinic om unghästar och deras utbildning.

Startlistor för tävlingarna hittar du här

Programmet för hela helgen hittar du här

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.