Lauren Hough och Ohlala i Monaco 2013. Foto Stefano Grasso/LGCT

Amerikanska toppryttaren pensionerar sin SWB-stjärna

Amerikanska toppryttaren Lauren Hough väljer nu att pensionera sin stjärna, SWB-stoet Ohlala.

Nu väljer amerikanska toppryttaren Lauren Hough att pensionera sitt framgångsrika SWB-sto Ohlala (f 2004, Orlando – Cardento, uppfödare Leif Nilsson Handelstall AB). Efter en skada förra året ser inte Lauren att hästen kan komma tillbaka till sin forna toppnivå.

Lauren Hough och Ohlala. Foto Stefano Grasso/LGCT

Ohlala har gått alla de stora klasserna – världscupen, Global Champions Tour, Rolex Grand Prix och mycket mer. Segrar i bland annat världscupomgångar, Nations Cup, LGCT och flertalet Grand Prix-hoppningar kröner karriären.

Lauren Hough och Ohlala. Foto Stefano Grasso/LGCT

Lauren Hough såg vi senast tävla i Stockholm på Friends i höstas, där hon vann en bil i Christmas speed jumping-klassen tillsammans med Absolhut.

Lauren Hough och Ohlala. Foto Stefano Grasso/LGCT

Lauren Hough skriver på sin Facebooksida:

”Jag vill meddela att vi nått slutet av Ohlalas tävlingskarriär och nu påbörjar ett nytt kapitel med fokus på avel. Hon är i mycket god hälsa och väldigt nöjd med livet, men jag tror inte att hon kommer att nå toppen igen efter sin skada förra året.

Jag vill ta tillfället i akt och tacka hela mitt team och hennes underbara ägare för att alltid ha låtit mig göra det som är bäst för ”Lala”. Hon har varit ”a horse of a lifetime” för mig och det här var ett svårt beslut att ta. Men jag vet i mitt hjärta att det var det bästa för henne!

Tack Lala, för så många fantastiska segrar runt om i världen… Jag är inte säker på att jag någonsin kommer att kunna ersätta dig, men jag hoppas kunna föra ditt arv vidare med några vackra föl! Lala, jag vet att sporten alltid kommer att minnas dig som det lilla stoet med det största hjärtat”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.