Foto: Fredrik Jonsving

Amerikanskan klippte till och stal bilen

Det interna bilkriget på Grevlunda fortsätter. Men varken Stephanie Holmén eller Peder Fredricson lyckades knipa lördagens vinstbil i speedklassen. Den gick i stället till USA.

Stephanie Holmén, som vann en bil i lördags, gick ut med en felfri ritt med Kirlo van de Bosrand. Chefen Peder ville inte vara sämre och putsade sin anställdas tid med fem sekunder med H&M Zaloubet.

Peder Fredricson och H&M Zaloubet fick nöja sig med en andraplats. Foto: Fredrik Jonsving

Det blev först när amerikanska Lauren Hough äntrade banan i startfältets slutskede som det rasslade till tidsmässigt. Hough gjorde i år sitt första meeting i Friends Arena och norpade därmed vinstbilen i Christmas speed jumping-klassen tillsammans med Absolhut. Bakom sig lämnade hon Peder Fredricson och H&M Zaloubet med tiden 54,80. Segertiden: 53,76.

– Äntligen! Hästen är fantastisk och det är en fantastisk publik och arena. Det är definitivt en favorittävling, sa vinnaren efter ritten.

Tidigare under helgen har amerikanskan varit snabb men inte riktigt fått det att stämma.

Äntligen lossnade det för amerikanska Lauren Hough. Foto: Fredrik Jonsving

Blandade resultat för svenskarna

Resterande svenskar gjorde vad de kunde. Henrik von Eckermann och Lorielle 2 gjorde sitt bästa för att ta ledningen. Tiden: En sekund snabbare än då ledande Peder, men det blev två bommar ner för världstrean som tidigare under helgen vunnit två klasser.

Malin Baryard-Johnsson hade också åtta fel, Irma Karlsson utgick och Petronella Andersson hade ett snöpligt nedslag på sista hindret. Fredrik Jönsson gick ut sist i startfältet och fick med sig 12 fel.

Henrik von Eckermann ligger just nu tvåa totalt. Foto: Fredrik Jonsving

Bilkamp

Peder Fredricson leder just nu inför det eftertraktade meetingpriset – en bil. Hack i häl hänger Henrik von Eckermann.

– Jag tror att framgång föder framgång. Om det går bra för någon vill de andra att det ska gå bra för dem. Det triggar lite, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona på frågan om vad som gör svenskarna så bra.

Harrie Smolders, rankad världsetta har haft ett tufft meeting så långt. Foto: Fredrik Jonsving

”Speffi” vann bilen

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.