Världscup Helsingfors

Angelica ”drottningen av Helsingfors” – seger i världscupen OCH lördagens 1.60

Detta var Angelica Augustsson Zanotellis och Kalinka van de Nachtegaeles helg. På lördagen vann de den stora 1.60-hoppningen i Helsingfors och idag söndag blev det seger igen – i världscupen.

Angelica Augustsson Zanotelli – Kalinka van de Nachtegaele. Foto FEI/Roland Thunholm

– Det känns väldigt stort, det är svårt att sätta ord på känslorna, säger Angelica Augustsson Zanotelli till SvRF:s hemsida.

Idag tog hon sin första världscupseger sedan sitt otroliga internationella genombrott med världscupsegern i Göteborg 2011 på Mic Mac.

Angelica och Kalinka van de Nachtegaele (Epleaser van T Heike x Cicero Z van Paemel) var enda svenska ekipage till omhoppning i dagens omgång av världscupen i Helsingfors. Där segrade de med en dryg sekund till godo på Tysklands Gerrit Nieberg med Blues d’Aveline CH. Det blev tyskt även på tredje plats med Janne Friederike Meyer-Zimmermann och Buettner’s Minimax.

Janne Frederike Meyer-Zimmermann – Buettner’s Minimax. Foto FEI/Roland Thunholm

Irländske Thomas Ryan gjorde en strålande insats med svenskägde 9-årige Springfield och tog fjärdeplatsen.
De övriga svenska ekipagen, Jens Fredricson och Markan Cosmopolit samt Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow fick däremot två respektive tre nerslag i grundomgången.

Norges Victoria Gulliksen som var tvåa i Oslo förra helgen gjorde en superritt med Papa Roach även idag och gick till omhoppning, där hon satsade allt och fick en av de snabbaste tiderna – men ett nerslag. Dagens sjätteplats gör dock att hon tillsammans med förra helgens framgångar leder världscupen totalt efter två omgångar.
Segern idag ger Angelica en tredjeplacering i ligan.

Därtill segrade Angelica och Kalinka i lördagens stora 1.60 i Helsingfors med totalt en dryg miljon i prispengar.

– Vi kallar henne drottningen av Helsingfors! Hon red fantastiskt, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SvRF:s hemsida.

Världscup Helsingfors
Angelica Augustsson Zanotelli – Kalinka van de Nachtegaele. Foto FEI/Roland Thunholm

Alla resultat världscupen i Helsingfors > > >
Ställningen i världscupen efter två omgångar > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.