Disciplinnämnden har på senare tid tagit ställning till flera fall av olämpligt uppträdande. Foto: Fredrik Jonsving

Arg ponnyförälder fick funktionär att gråta

Ponnyföräldern var rejält otrevlig mot funktionärerna på framhoppningen och fick gult kort och varning av överdomaren. Varningen överklagades och nu har disciplinnämnden sagt sitt i ärendet.

Ryttaren startade två ponnyer i kategori D under en tävling i Värmland i somras. Ryttaren fick därför godkänt av överdomaren att rida fram en av ponnyerna samtidigt som kategori-C-ekipagen. Men väl på framhoppningen blev det otrevlig stämning.

Fick nej

Funktionärerna uppges ha sagt nej till att låta ponnyföräldern höja upp hindren för att passa D-ponnyn så länge det befann sig C-ponnyer på framhoppningen. Föräldern påtalade att överdomaren sagt ja till detta, men fick inget gehör. Enligt den anmälande föräldern var funktionärerna oresonliga.

Började gråta

Efter det ska föräldern ha blivit mycket otrevlig mot funktionärerna – som i sin tur började gråta.

Enligt ridskolechefen på den aktuella tävlingsplatsen har föräldern betett sig osportsligt och använt ett otrevligt språkbruk vid flera tillfällen. Bland annat uppges föräldern ha sagt ”hon kan enbart hålla käften”, till en funktionär. Funktionären tog illa vid sig och lämnade framhoppningen gråtande.

Föräldern lämnade in ett klagomål och ville ha varningen och det gula kortet struket. Personen har också förnekat beteendet.

En enhällig disciplinnämnd avslår överklagandet, vilket innebär att varningen och gult kort kvarstår.

Länk till beslutet

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.