Malin Baryard-Johnsson visar storform inför VM. Foto: Fredrik Jonsving

Baryard-Johnsson tog chansen

Malin Baryard-Johnsson och H&M Second Chance visade storform i Bryssel. Dubbelnolla och snabb tid blev ett bra facit för svenskarna, som knep inte mindre än tre placeringar i 150-klassen.

Det var farten som avgjorde ner till nästa svensk i resultatlistan. Petronella Andersson och Eclatant slutade tvåa med tiden 41,60 i omhoppningen. VM-aktuella Malin Baryard-Johnsson var omöjlig att besegra med den rejält snabba tiden 40,23.

 

Tredjeplacerade Lorenzo De Luca och Halifax van het Kluizebos kom i mål med tiden 41,69.

 

Även Douglas Lindelöw tog sig en placering, närmare bestämt en femteplats med Jezebel. Douglas kommer som bekant inte vara med i det svenska laget i Tryon efter att hästen Zacramentos ägare valt att inte ställa hästen till förfogande under VM. Anledningen uppges vara att hästen är till salu.

 

För övriga svenskar i startfältet blev det ingen utdelning. Peder Fredricson och H&M Christian K hade fyra fel. Jonna Ekberg med Destiny van Schore hade fem och Henrik von Eckermann drog på sig 12 fel med Que Bueno de hus Z.

 

I kvällens 145-klass knep Stephanie Holmén och Carma en sjundeplacering och blev därmed bästa svensk i startfältet. Vann klassen gjorde hemmaryttaren Dominique Hendrickx med hästen Kannabis van de Bucxtale.

Resultat 150-hoppning

Resultat 145-hoppning 

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.