Henrik von Eckermann. Foto: Fredrik Jonsving

Biljettjakten till världscupfinalerna är igång

Att vi får dubbla världscupfinaler till Sverige och Gothenburg Horse Show har nog inte undgått någon hästintresserad. Nu har biljetterna släppts.

Mellan den tredje och den sjunde april 2019 förvandlas Göteborg till hemvist för världseliten igen. Världscupfinalerna, Longines FEI Jumping World Cup Final och FEI Dressage World Cup Final, rids nämligen i Scandinavium under Gothenburg Horse Show. I vanlig ordning lovar arrangörerna gott om evenemang vid sidan av de stora finalerna. Bland annat utlovas den fartfyllda grenen Mounted Games och agility.

Mounted Games är en fartfylld gren. Foto: Kim C Lundin

Årets världscup i hoppning startar i Oslo denna helg. Henrik Ankarcrona har tagit ut laget bestående av Irma Karlsson, Douglas Lindelöw och Petronella Andersson. Även Fredrik Spetz kommer att tävla under svensk flagg men har en egen inbjudan från arrangören och är alltså inte med i förbundskaptenens lag. På dressyrsidan börjar världscupen först nästa helg. Sverige har en lång tradition av svenskar i dressyrfinalen. Men på hoppsidan vill man inte vara sämre. Henrik von Eckermann vann till exempel kvalet i Göteborg förra året och slutade trea i finalen.

Patrik Fredriksson, projektledare på Got Event som arrangerar Gothenburg Horse Show, säger så här i ett pressmeddelande:
– Att få förtroendet att återigen få arrangera världscupfinalerna i både hoppning och dressyr är verkligen helt fantastiskt och vi är väldigt glada att kunna erbjuda Scandinaviumpubliken tillfället att se världseliten på så nära håll. Vi jobbar just nu hårt för att leva upp till förväntningarna, samtidigt som vi vill fortsätta att utvecklas som evenemang och verkligen erbjuda något alldeles extra för både ryttare och publik.

Förra året följde 40 miljoner tv-tittare världscupfinalen i Paris.

Förbundskaptenen om Oslolaget

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.