Rebecca HallbergFischer, Sissela Smith. Foto Fredrik Jonsving

Billdal i bilder – här ser du framtiden!

Billdals tävlingar förra helgen bjöd på fina ritter av flera spännande unga framtidsryttare. På plats fanns också många av ridsportens mest erfarna rävar som också hade framgångar.

Den gångna helgens tävlingar på Billdals ridklubb innehöll både ATG Riders League, Lövsta Future Challenge hoppning U25, Morgondagens vinnare och GHS Rider Cup.

Dessutom reds en avslutande Grand Prixklass 1.50 där Rebecca HallbergFischer med Chilli Cat segrade före Sissela Smith på åttaårige Casemiro CC – en av de två yngsta hästarna i klassen. Trea blev Olof Smith med Etalon Lux.

I Morgondagens Vinnare står totalt 16 biljetter till Gothenburg Horse Show på spel för juniorekipagen som rider sex kvaltävlingar. I det andra kvalet som 45 ekipage red i Billdal på 1.35 segrade Fanny Kullmyr och Cophana med Josephine Olsson och Royale Atlas T på andra plats och Julie Carlberg och CCStuds Fidelity. Fyran i klassen, Cornelia Wallenborg med Manick, går in på första plats i tabellen, som de delar med Nellie Stenvall och Cassian 7.  Nästa kval går på Strömsholms RF vecka 46.

I GHS Young Rider Cup var det också kval två av sex som reds, nu på 1.45. Här är det de tio bästa young riderekipagen som går vidare till Gothenburg Horse Show. Cora Sidney Hirn och Chaginue var ensamma dubbelnollor och segrade i klassen med Fanny Blanck och Luxor L på andra plats och Filippa Enmark med King Kong van’t Valissenhof på tredje. Fanny Blanck som vann det första kvalet i Gävle går i och med det upp i ledningen.

Lövsta Future Challenge U25 Jumping hade premiär i Billdal. Här tävlar ryttare från 16 – 25 år om fem biljetter till Gothenburg Horse Show i tre kvaltävlingar. Dessutom tar man i samarbete med landslagsledningen ut ytterligare ekipage. Tävlingen går till så att ryttarna samlar poäng i flera klasser under meetinget. I Billdal fanns fyra 1.45- och 1.50-klasser som gällde för LFC. Rebecca HallbergFischer som med Chilli Cat tog ledningen i Lövsta genom segern i den avslutande 1.50-hoppningen med 45 poäng före Sissela Smith.

På söndagen reds också en bronsrunda 1.30 och en silverrunda 1.40. I silverrundan segrade
Helena Lundbäck med Klara F före Olof Smith med Grants (SWB) och på tredje plats Emma Emanuelsson med Limited Edition. I bronsrundan vann Nils Johansson med Sharmila före Olof Smith med High Light och Jörgen Larsson med Agathon S 1356 (SWB).

Ställningen i Lövsta Future Challenge Jumping U25 > > >

Alla resultat > > >

Segrare i söndagens 1.50. Rebecca HallbergFischer – Chilli Cat. Foto Fredrik Jonsving
Tvåa i söndagens 1.50. Sissela Smith – Casemiro CC. Foto Fredrik Jonsving
Trea i söndagens 1.50. Olof Smith – Etalon Lux N 1262. Foto Fredrik Jonsving
Segrare i söndagens 1.50. Rebecca HallbergFischer – Chilli Cat. Foto Fredrik Jonsving

 

Morgondagens vinnare, Fanny Kullmyr – Cophana.
Foto Fredrik Jonsving
Morgondagens vinnare, Fanny Kullmyr – Cophana. Foto Fredrik Jonsving
Morgondagens vinnare, Josephine Olsson – Royale Atlas.
Foto Fredrik Jonsving
Morgondagens vinnare, Julie Carlberg – CCStud’s Fidelity (SWB). Foto Fredrik Jonsving
Olof Smith – Grants (SWB). Foto Fredrik Jonsving
Segrare i Silverrundan, Helena Lundbäck – Klara F. Foto Fredrik Jonsving.
Segrare i Silverrundan, Helena Lundbäck – Klara F. Foto Fredrik Jonsving.
Emma Emanuelsson – Limited Edition. Foto Fredrik Jonsving
En av de något äldre deltagarna på Billdal, framgångsrike Jörgen Larsson som segrade i Bronsrundan, tillsammans med tävlingsledaren Carina Olofsson och Agathon 1356 (SWB). Foto Fredrik Jonsving
Olof Smith – High Light. Foto Fredrik Jonsving
Olof Smith – High Light. Foto Fredrik Jonsving
Nils Johansson – Sharmila. Foto Fredrik Jonsving
Nils Johansson – Sharmila. Foto Fredrik Jonsving
Jörgen Larsson – Agathon S 1356 (SWB). Foto Fredrik Jonsving
Jörgen Larsson – Agathon S 1356 (SWB). Foto Fredrik Jonsving

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.