Sally Wikner är svensk mästare. Silver och brons gick till Signe Svensson och Mathilda Bohlin. Foto: Angelica Forsberg

Blev svensk mästare – nu lämnar hon över tyglarna

Sally Wikner fick sitt individuella SM-guld. Nu är det dags att ta farväl till ponnylivet och tävla vidare – men på storhäst.

Sally Wikner har haft hästen Mystic Impact (kallad Mirre) i drygt två år. Nu när Sally själv passerar åldersgränsen för att tävla honom är det dags för systern att att ta över tyglarna.

– Det känns ändå bra att han stannar i familjen och vi kan behålla honom, säger Sally bara minuter efter att det stod klart att hon tagit SM-guld i Helsingborg.

Sally tävlar normalt sett för Runsten Equestrian. Hennes väg till det svenska toppskiktet har inte gått från b-ponny och uppåt som för många andra.

– Det var först när Mirre kom och du hade en annan D-ponny som hon gick upp i klasserna, förklarar Sallys tränare Ann Liwing.

Men trots kanske något mindre erfarenhet i de stora sammanhangen har Sally haft en raketsäsong.

Under Nordiska Mästerskapen tidigare i år blev Sally bästa svensk – samtidigt som hon tog guld med laget. Nu väntar en karriär på storhäst varav Sally redan äger två som ska ta henne vidare i toppen.

Mamma Isabelle Wikner, Sally Wikner och Ann Liwing gläds åt SM-guldet. Foto: Angelica Forsberg

På plats som support är mamma Isabelle Wikner, med nerverna utanpå.

– Det är inte nyttigt att vara så nervös som jag är! säger Isabelle Wikner och skrattar.

Nu blir det till att fira SM-guld för hela slanten.

Övriga placeringar blev som följer. Signe Svensson, som vann guld i kategori C, tog ett SM-silver för D-ponny med hästen Bright Eyes. Bronsmedaljen gick till Mathilda Bolin och Miclas Aristocrat.

Resultat kat D

Resultat kat C

Resultat kat B

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.