Victoria Almgren och Gustaf Johansson, ryttare respektive uppfödare/ägare till hingsten Mr Vain GJ. Foto: Kim C Lundin / Fredrik Jonsving

Buden haglar på Mr Vain GJ: ”Krävs många nollor”

Mr Vain GJ. Tia i unghäst-VM, vinnare av Breeders Trophy för femåriga hästar och den mest använda SWB-hingsten i avel 2017. I takt med meritlistan växer också buden på den populäre hingsten.

Innan Breeders Trophy var trycket på försäljning hårt på Gustaf Johansson, ägare och uppfödare till Mr Vain GJ. Nu avslöjar Gustaf att det ramlat in en hel del bud sedan helgen i Flyinge.

– Det är ju väldigt, väldigt, väldigt roligt att det gick så bra. Han är fantastisk. Han har inga direkta svagheter. Han presterar gång, på gång, på gång, på gång, säger Gustaf Johansson.

Han berättar att det var rejält nervöst när Jeroen Dubbeldam satte sig på hingsten för testridning.

– Vi visste ju att han låg bra till i och med att det gått så bra tidigare i veckan. Jag var lite rädd för att han skulle vara trött efter unghäst-VM men han är en evighetsmaskin, säger Gustaf.

Nervositeten byttes snart ut mot glädje och den 167 centimeter stora Mr Vain GJ fick goda vitsord av testryttaren.

– Han hann bara trav några meter innan han bekräftade att han gillade honom, säger Gustaf Johansson.

Trots många och höga bud är uppfödaren i nuläget inte ute efter att sälja hingsten.

– Det började egentligen direkt på söndagen. Det har varit väldigt många som ringt och frågat om han är till salu, säger Gustaf.

Han berättar att buden är höga, men att han i nuläget inte känner att han behöver sälja. Inte minst då Mr Vain går i avel och därmed är självförsörjande ekonomiskt. Nu har även utländska representanter börjat visa intresse för sperma efter Mr Vain.

Hur nära är du en försäljning?

– Jag är inte alls nära en försäljning. Jag begär väldigt mycket pengar för honom om det ens skulle bli aktuellt. Jag tycker väldigt mycket om hästen och jag vill se vad det blir av honom. Det viktiga för mig är att han ska komma ut på de stora arenorna och visa vad han går för, säger Gustaf.

Hur många nollor pratar vi om för att du ska överväga det?

– Det handlar om många nollor kan vi säga, säger Gustaf med ett skratt.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.