Fredrik Jönsson och Cold Play klarade den sista svåra linjen. Foto: Kim C Lundin

Dagens första VM-hjälte: ”Jag är rätt nöjd”

Om dagens laghoppning började tungt så stod VM-rookien Fredrik Jönsson för glädjebesked när han och Cold Play tog den svåra banan i dagens hittills bästa svensk form.

Allt eftersom eftermiddagssessionen avlöpte så började bilden av en ruggigt svår bana bli allt tydligare. Färre än en handfull ekipage klarade banan utan hinderfel, något riktigt sällsynt även på mästerskap. Den sista linjen där Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana rev visade sig skörda allt fler offer. Innan Fredrik Jönsson skulle äntra banan hade till och med ett antal stannat inför sista hindret det rättuppstående nummer 14 med glesa guldbommar.

Fredrik Jönsson och Cold Play kom in i den helt kokande manegen, idag är det en tryckande kvalmig värme på stadion här i Tryon. De galopperade något varv och startade sedan i en stil som om de aldrig gjort annat än ridit mästerskap. Det gick glimrande till oxern efter vattnet, där även Toveks Mary Lou rev, men alla andra svårigheter som den sista blåvita kombinationen och guldhindret gick faktiskt lekande lätt.

En varm och svettig men mycket brett leende Fredrik Jönsson mötte den samlade pressen med en blöt handduk i handen. Då började han med avstämninge med sin fru Pia Paantsu, gratulationskyss och utvärdering på en gång.
– Jag red den svåra sista linjen precis så som jag och Henrik von Eckermann diskuterade i morse. Vi har visserligen helt olika hästar men vi har tävlat en hel del på samma ställen så han vet hur Cold Play är och vice versa.
– Det är otroligt svårt för mig som ryttare att se den där sista linjen, med det blåvita och guldet, kanske är det så för hästarna med, Jag red ini den på fem galoppsprång, lugnt för att inte stressa, det klarar han bäst.
– Jag är nöjd, såklart inte med rivningen, där kom jag in och hade för långt så då räckte det inte till. Jo, jag är rätt nöjd. Och vi behövde verkligen ett bra resultat. Nu ligger resten på Peder, det är tur att han är ganska säker.

Cold Plays ägare

Live-resultat i klassen

Resultat individuellt, klass
Resultat, individuell ställning
Resultat, lagställning
Lagklass dag 1

WEG Tryon 2018

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.