Janelle Larsson - Staralme Esc Z

Dags för den sjunde säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping U25

För sjunde året i rad får Sveriges bästa U25-ryttare chansen att tävla om möjligheten att få rida den femstjärniga tävlingen Gothenburg Horse Show 2021.

Under tre kvaltävlingar kan de unga talangerna samla värdefulla poäng för att få en biljett till Scandinavium. De U25-anslutna ryttarna bär gröna LFC-armbindlar under kvaltävlingarna och den första kvaltävlingen går på Flyinge Indoor 12-15 november. Den andra kvaltävlingen går av stapeln på Kungsbacka Grand Prix 25-28 februari och den sista och avgörande kvaltävlingen går på Borås Grand Prix den 18-21 mars.

På varje kvaltävling plockar de anmälda ryttarna poäng i klasser från 1.45 och uppåt. De två ekipagen som samlat flest poäng efter de tre kvaltävlingarna får en biljett till Gothenburg Horse Show. Förutom de två ekipagen har Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium.

För att få delta ska ryttarna vara födda mellan 1996 och 2005, det vill säga mellan 16 och 25 år 2021. De unga ryttarna behöver ha placering i 1,50 hoppningen på elittävling i Sverige eller placering i 1,50 hoppning i nationell tävling utomlands. De kan också kvalificera sig genom att ha placering i lägst 1,45 från internationella 2* till 5* eller placering i 1,45 U25 Grand Prix.

På grund av den rådande situation med Covid-19 har årets regler justerats något.

— ”Vi ser att det finns mycket färre tävlingar på grund av pandemin. Det bidrar till att det har blivit svårare för ryttarna att komma in på de tävlingarna som faktiskt arrangeras. Därför har vi valt att justera kraven på resultaten som krävs för att få anmäla sig samt förlängt perioden då resultaten ska vara gjorda.” säger Emelie Broman Tegelberg.

Anmälan till Lövsta Future Challenge Jumping U25 kan ske fram till och med 2 november 2020. Länk till anmälan hittar du här.
http://lovstafuturechallenge.se/jumping/u25/anmalan-u25/

För fullständiga regler gå in här.
http://lovstafuturechallenge.se/jumping/u25/regler-jumping/

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.