Peder Fredricson och Henrik von Eckermann rider Rolex Grand Slam Jumping. Foto: Kim C Lundin

Dags för Rolex top-10 med topprankade Peder och Henrik

Rolex Top-10 finalen rids i Geneve. Sverige har Peder Fredricson och Henrik von Eckermann på FEI:s senaste topp-10, redo att rida om 15 miljoner kronor.

Rolex Top-10 final

Det är ett mål i sig för världens bästa hoppryttare att ta sig till den årliga prestigefyllda finalen som brukar avgöras i Geneve. Ett år fick Stockholm och Globen stå värd för evenemanget man vanligtvis är Palexpo, mässområde intill Geneves flygplats, värd för den stora tävlingen CHI Geneva. Tävlingen är också en del i kampen om Rolex Grand Slam. Det är otroliga prispengar som står på spel om en och samma ryttare vinner de fyra stora tävlingarna i Aachen, Spruce Meadows, Geneve och ’s-Hertogenbosch. Hittills har bara Scott Brash klarat av det. Nu är varje evenemang både prestigefyllt och lönsamt att delta i var för sig.

I Geneve är de tio bästa på rankningslistan inbjudna att tävla. Hör Henrik von Eckermann berätta om hur han ser på upplägget för helgen. Till Geneve har han tagit med Toveks Mary Lou och Que Bueno de Hus sjätteplacerad i meetingets första klass, . Peder Fredricson rider H&M Christian K och startar idag torsdag H&M All In i sin första större uppgift i torsdagens 1,55-hoppning.

Deltagare årets Rolex Top-10 final:
Harrie Smolders
Steve Guerdat
Henrik von Eckermann
Marcus Ehning
Mclain Ward
Peder Fredricson
Daniel Deusser
Martin Fuchs
Ben Maher
Niels Bruynseels (elva på rankningen i oktober månad, ersätter dåvarande nian Beezie Madden)

I de resultatlistor som publiceras finns videolänk till respektive ryttares ritt. Rolex top-10 avgörs med en första runda fredag och en avgörande klass på söndag.

Livesändning

Live-sändningen är kostnadsfri men kräver en enkel registrering med mailadress och namn. På tävlingsplatens webbsida CHI Geneva  finns när webbsändning pågår en stor ruta, lite olika utseende mellan dator, mobil och läsplatta.

Kopia på registreringsbilden på CHI Genevas hemsida.

 

Start- och resultatlistor 

Tävlingsplatens webbsida CHI Geneva

FEI:s rankningslista

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.