VM-reserverna Stephanie Holmén och Irma Karlsson kommer med sina unghästar till Champion of the Youngsters. Foto: Haide Westring

Dags för stora unghästtävlingen

När Champion of the Youngsters startar onsdag är det som om cirkusen kommer till stan, eller Grevagårdens Ridcenter i Skövde

Den stora unghästtävlingen Champion of the Youngsters, kallad CoY, har i år över 560 anmälda hästar i åldern 4-7 år och tävlingarna pågår onsdag till söndag. Tävlingen lockar många av toppryttarna att ta ut sina unghästar till meetinget, i år är både Stephanie Holmén och Irma Karlsson, båda VM-rnominerade med.

Kanske har Amanda Ericsson flest hästar till start med tio stycken, Sofie Farman kommer från Zettermans stall med åtta stycken. Linn Hörnvall kommer med sex från stuteri Hästak. Familjen Olof och Sofie Hellberg åker tillsammans med Johanna Holmqvist med fem hästar från stallet i Blekinge.

Att det är ett stort evenemang märks även i den bemärkelsen att det är en karavan som rullar in med över 130 lastbilar och husvagnar som övernattar och ska ha elplats. Och trycket är fortsatt högt, tävlingen har massor av reserver anmälda, till årgångsklasser som till boxar.

Evenemanget kommer att streamas av Equisport.tv under hela veckan.

I år arrangeras dessutom Agria Ponnyklubbs käpphästtävling på lördagen till förmån för barncancerfonden. Organisationen kring Champion of the Youngsters, som består av Helena Holm, Markus Tåbäck, Emelie Broman, Claes Hedenman och Haide Westring, har haft som mål att skapa en tävling som är utvecklande för de unga hästarna och förbereda dem för större uppgifter.

2018 års tävling i siffror

4-åringar – 120 st anmälda efter 36 sekunder. 228 reserver.
5-åringar – 140 anmälda efter 47 sekunder. 249 reserver
6-åringar – 140 anmälda efter 56 sekunder 195 reserver
7-åringar – 70 anmälda efter 1 min 111 reserver

Boxar – 193 bokade på 35 sekunder  617 reserver

Vill du läsa mer om CoY

Start- och resultatlistor

Equisport.tv

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.