Marlon Modolo Zanotelli - Gouvernante VDL. Foto KimC Lundin

Därför rider inte världsfemman i tävlingen för de topprankade

Ikväll rids superklassen Rolex Top 10 i Geneve. Men bland de tio högst rankade ryttarna i världen som möts i tävlingen är det en som saknas – världsfemman Marlon Modolo Zanotelli. Här förklarar han själv varför han saknas i startfältet.

Marlon Modolo Zanotelli  – rankad nummer fem i världen och känd här i Sverige som make till Angelica Augustsson Zanotelli och för sina många framgångar i Sverige, senast på Friends nu i november – borde ha funnits med bland de tio högst rankade ryttarna som ikväll rider supertävlingen Rolex Top 10. Men ett olyckligt misstag gör att han inte kan delta.

”Jag får många frågor om varför jag inte hoppar Rolex IJRC Top 10 Finalen i Geneve i år. Därför vill jag göra ett officiellt uttande och bidra till transparens i den olyckliga situation som jag hamnat i.

För att tävla i Rolex IJRC Top 10 Finalen måste ryttare till att börja med vara listade i topp tio i FEI-rankingen, men de måste också vara medlemmar i Internationella hoppryttarklubben IJRC. För att bli medlem och fortsätta vara det måste man betala en årsavgift.

Jag blev medlem för många år sedan för att ge mitt stöd till IJRC och eftersom jag tror på det arbete som klubben gör för hoppvärlden. När jag hamnade på topp 10 blev jag kontaktad av IJRC för att mina medlemsavgifter från de senaste åren inte hade blivit betalda och som en konsekvens av det kunde jag inte tävla i Rolex IJRC Top 10 Finalen.

Jag hade ingen aning om att de här avgifterna ännu inte hade betalats. De hade skickats till en epostadress som jag inte längre använde. När jag fick reda på det betalade jag naturligtvis avgifterna omedelbart. Men olyckligtvis ändrade det inte IJRC:s beslut att inte låta mig tävla.”

Marlon fortsätter:

”Beslutet är förkrossande eftersom det har varit en av mina största drömmar att få hoppa Rolex Top 10 Finalen.”

Avslutningsvis vill han påminna alla andra ryttare att kolla att de betalat sin avgifter och så passar han på att tacka alla som har hjälpt honom att nå platsen på världsrankingen.

Se inlägget här på Instagram:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av MarlonZanotelli (@marlonzanotelli)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.