Peder Fredricson och H&M All In. Foto: Fredrik Jonsving

Därför rids inte All In av Peder i VM

Under tisdagen läpptes nyheten att Peder Fredricsons stjärnhäst All In,”Allan”, inte blir ryttarens val i VM. Nu ger Peder lugnande besked om superhästens form.

Är det den tidigare skadan som spökar?

–Nej, det tidigare skadade benet ser bra ut. Han hinner inte komma i toppform till VM, förklarar Peder.

All In har varit ditt förstahandsval om matchningen blivit klar. Hur påverkar det dig att ta med Hansson WL eller H&M Christian K istället?

– Det är klart att drömmen hade varit att åka till VM med All In i toppform men nu är det som det är. Tävlingen är densamma och jag kommer göra mitt bästa, säger Peder Fredricson.

 

Kandidaterna

Nu står hoppet till H&M Christian K och Hansson WL. Båda har visat framfötterna under säsongen fram till VM. Såhär säger världstvåan Peder om de andra två kandidaterna när VM är precis runt knuten: 
– Christian är modig, har stor kapacitet och rutin på nationshoppningar dvs fler rundor. Hansson är väldigt försiktig och har haft ett bra record i år.
Snart ges besked
I början av nästa vecka offentliggörs vilken häst Peder Fredricson kommer att välja till VM. Till dess tävlar han i Bryssel, Belgien, över helgen med både H&M Christian K och Hansson WL.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.