Stephanie Holmén - Flip's Little Sparrow (”Sparven”) Foto Fredrik Jonsving

Direkt från Jönköping Horse Show: Speffi vann Grand Prixkvalet

På fredagskvällen reds kvalet till söndagens stora Grand Prixklass. Klassen delades in i heat som man kunde spela på och det var hög stämning i hallen med allsång i pauserna mellan heaten.
Segern gick till de som näst världsettan Peder Fredricson var mest spelade – ”Speffi”, det vill säga dreamteamet Steffi och Sparven, Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow.

Första heatet vanns av Shane Carey med Skorphults Baloutendro (Contendros x Balou du Rouet) på tiden 62.38. Med 25 hundradelar slog de EM-ekipaget Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W som blev tvåa i heatet.

Det andra heatet tog Angelie von Essen hem med Daniel, felfri och snabbast av alla i klassen så långt – 62.19. En häst som hon haft sedan den var två år.

Norges Johan Sebastian Gulliksen tog, trots ett nerslag, hem det tredje heatet med Exit of Ice Z (Emilion x Tornado).

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow gjorde dagens snyggaste och överlägset snabbaste runda – 59.37 sekunder – och vann det fjärde heatet.

Holländska Ilse Tolboom med Gartbreaker går felfritt på tiden 63.60 i det femte och sista heatet. Marcus Westergrens Hurry Up G hoppar otroligt fint men aningen långsammare. Storfavoriten Peder Fredricson med H&M Crusader Ice (SWB) (Cabachon x Corland) river två hinder. Även Emma Emanuelsson och Stakantura river två och heatsegern går till Nederländerna.

Tio ekipage gick till omhoppning och sist ut med perfekt slagläge var Steffi och Sparven. Men det blir Marcus Westergren och Hurry Up G som tidigt tar ledningen med noll fel och tiden 41.85 – och håller den. Steffi och Sparven håller dock för favorittrycket och slår tiden med god marginal – 40.21 – nästan två sekunder. Det ger en prischeck på 75.000 kronor.

Resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.