Direkt från Jönköping Horse Show: Grand Prixseger för Peder

Följ vår rapportering direkt från Jönköping Horse Show och den stora finalklassen Jönköping Grand Prix! Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson, Jens Fredricson, Stephanie Holmén och stora delar av den svenska eliten!

Omhoppningen:

Peder Fredricson och H&M Christian K visar upp sig i självklar storhet och tar hem segern och prischecken på 160.000 kronor.

Rutinerade Erica Swartz och Madonna satsar hårt och gör en snygg runda. De slår dock inte Jens Fredricsons tid.

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit gör fräcka vändningar och rider verkligen för seger. Tiden verkar oslagbar och de är felfria

Bruce Goodin med Bäckatorps Danny V får ett nerslag och satsar rejält för att slå Marcus tid, vilket han gör med råge.

Marcus Westergrens Hurry Up G har inte rutinen i de här klasserna, men gör en fin omhoppning med fyra fel och tar det lugnt, långsammaste tiden.

 

Grundomgången:

Sist ut är Stephanie Holmén med Flip’s Little Sparrow, som kliver lite snett mot Lövstaoxern och får ett nerslag.

Peder Fredricson med H&M Christian K håller sin vanliga standard och rider – självklart – felfritt och vi har nu fem ekipage i omhoppning.

Erica Swartz med Madonna gör en ren uppvisning och blir nästa ekipage till omhoppning.

Irma Karlsson och hennes internationellt meriterade Chacconu börjar starkt, men river in i trekombinationen, vilket får Irma att lägga upp farten för att satsa på placering.

Rolf-Göran Bengtsson med ”Smålandsägda” Ermindo W ser mycket starka ut, men river ändå Lövstahindret och slutar på fyra fel.

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit, som var trea i världscupen i Oslo senast, blir nu det tredje felfria ekipaget.

Bruce Goodin och Bäckatorps Danny V säkrar omhoppningen med en felfri runda.

Johan Sebastian Gulliksen med Exit Of Ice Z var en av heatsegrarna i ATG Riders League. Nu slamrar det en del om ekipaget, men det blir inte mer än ett nerslag.

Angelie von Essen och Daniel ser mycket starka ut från början och vi vet att det här ekipaget kan gå felfritt på en bana i den här storleken. Självklart vill hon lyckas på hemmaplan – men retligt nog faller sista hindret.

Mikaela Gustaphson och Inar C är nära att gå felfritt i en mycket fin runda men det blir ett nerslag.

Marcus Westergren med Hurry Up G har visat fantastisk form i Jönköping. Nu levererar de den första felfria rundan.

Nederländernas Ilse Tolboom med Gartbreaker samlar ihop hela 12 fel.

Angelie von Essens brittiske man James Davenport med 10-årige One Way får två rivningar.

Py Jägerden och 10-årige Libido Van’t Hofken D’16 sa innan klassen att hon såg den som utbildning för hästen och inte räknade med någon seger, men de ger ett väldigt rutinerat intryck och det blir endast ett nerslag.

Amanda Landeblad med 11-åriga KWPN-stoet For Killy får fyra fel efter en mycket fin och välriden runda.

Alice Tapper och 13-årige SWB-valacken Doge Dogelito klarar de första svårigheterna i banan bra och visar upp fantastiskt fin ridning – men river de sista två hindren efter en i övrigt otroligt snygg runda.

Jan Meves från Tyskland rider 10-åriga holsteinerstoet Dynastie D, en imponerande häst med mycket power. De börjar fantastiskt bra men får en rivning mot slutet. Detta är dock det bästa resultatet hittills.

Norska ungdomsryttaren Lea Fondevik Syversen med 12-åriga Ambra rider försiktigt och tar det väldigt lugnt. De river a-hindret i trekombinationen och sedan ännu ett hinder, men tar sig runt banan och det blir inte mer än 8 fel.

Emma Emanuelsson som varit mycket farlig under Jönköping Horse Show rider här sin 11-åriga topphäst Chaploon. Hon får problem och kraschar rakt igenom ett hinder, sedan verkar han bli stressad, blir alldeles för stark och Emma panikbromsar och är därmed ute.

Matilda Pettersson inleder klassen med sin 13-åriga valack Head over Hills och får ett plötsligt stopp på vattenmattan efter svängen. Sedan kommer ett nytt stopp efter en sväng och de är ute.

Resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.