Foto: Kim C Lundin

Douglas efter segern: ”Vi har blivit snabbare och utvecklats”

Det finns ett ganska begränsat antal ryttare i världen som tagit hem världscupkval. Douglas Lindelöw och Zacramento skrev i Oslo in sig i den klubben. Ridenews intervjuade en glad segrare på hemmaplan.

Ridenews når Douglas Lindelöw dagen efter hans suveräna prestation tillsammans med Zacramento ( SWB valack f – 05 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson, äg Håkansson häst) i Oslo och Telenor Arena.

Hur känns det, du bjöd på show igår i omhoppningen?
– Vi gjorde två fina rundor som räckte  till seger. Det var riktigt riktigt roligt.
– Jag försökte göra vårt bästa, vi startade tidigt och hade många snabba efter oss till omhoppning. Man kan bara göra sitt bästa och satsa.
– Jag ville skaka om de andra lite genom att rida tidigt och snabbt, sätta så mycket press på dem som det gick. Nu höll det hela vägen.

Du och Zacramento har blivit mycket snabbare, hur går det till?
– Vi har utvecklats tillsammans, det är himla roligt att vi kan vara på den här nivån och ändå bli bättre. Vi har nosat på seger innan och visat oss snabba. Vi var tvåa i Bryssel slagna av Marcus Ehning bara, han är übersnabb men vi var med.
– Visst har vi blivit snabbare, vi finslipar detaljer hela tiden, vi kan vända snabbt både före och efter hindren numera. Det är inte hoppträning och omhoppningsvängar som vi tränar för att komma åt det här med snabbheten. Istället är det mycket markarbete, jag jobbar med hästens gångarter och för att få dem så snabba som möjligt. Zacramento rör sig snabbt nu och hoppar snabbt.

Hur ser planen ut för att komma med till final i Göteborg i april?
– Det är tajt om platserna för svenska ryttare. Vi åker till Verona nu om några veckor sen får vi se, vi försöker lägga en plan allesammans så att alla ska bli nöjda. Nästa helg rider jag Herning med yngre hästar som är på väg upp och så rullar det på.

Det blev inget VM för en eventuell föräsljning fanns i planen för Zacramento, hur ligger det till nu?
– Jag har inga nyheter kring försäljningen, jag är nöjd med att jobba på med honom och vi jobbar vidare framåt.

Hur rankar du gårdagens seger bland alla dina framgångar?
– Det är roligt när det går framåt och vi utvecklas trots att vi redan rider på en hög nivå. Vi har varit och nosat på seger tidigare, fått fina placeringar men en seger är alltid en seger. Detta är det bästa jag gjort, även om jag håller lagsilvret från EM högt. Detta var en seger i ett jättesnabbt startfält, det är klart att det betyder mycket. Inte alla ryttare får vinna ett världscupkval i sin karriär så det känns jättebra.

Oslos vinnare Douglas Lindelöw med Zacramento Foto: FEI/ Satu Pirinen

Världscuppremiär: Suverän svensk Lindelöw-seger

Resultat

Banskiss

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.