Foto: Kim C Lundin

Douglas Lindelöw: ”Jag följer min plan”

Nederländerna, Ommen stod värd för CSI4*-meeting med svenska framgångar. Douglas Lindelöw berättar om helgen och framtiden med sin bästa häst Zacramento.

Det stora meetinget i Ommen hade flera svenskar till start med den i Belgien stationerade Jonna Ekberg samt Stephanie Holmén, Irma Karlsson och Douglas Lindelöw. Meetinget innehåll klasser på flera nivåer och mängder med fina prispengar att hämta hem.

I söndagens stora CSI4* Grand Prix, en 1,60-klass med omhoppning, var förstapriset nära 250 000 kr. Endast tre ekipage klarade sig vidare till omhoppning sedan britten Keith Shore fått ett tidsfel med Mystic Hurricane. Omhoppning och seger tog hemmaryttaren Pim Mulder hem på hästen Djoost Again, debut för hästen på nivån och för Mulder på CSI4*. Andra plats efter en snabb omhoppningsritt gick till Douglas Lindelöw på SWB-registrerade Zacramento efter bara 0,47 sekunders skillnad, mindre än ett galoppsprång efter. Sedan Falsterbo har Zacramento gjort bra tävlingar i Ascona och nu senast i Ommen. Med till Ommen hade Douglas hästarna Citti, Jezebel och Carinosa LS. I samma avslutande svåra klass krönte Stephanie Holmén en fin helg med Flip’s Little Sparrow som tog hem tredje plats efter ett nedslag i omhoppningen.
Resultat

Douglas Lindelöw är redan hemma i Fulltofta och rider på hemmaplan när Ridenews når honom för en intervju.
Hur var Ommen som tävlingshelg för dig?
– Jättefina tävlingar, svåra men bra banor genom hela helgen med bara tre felfria i en Grand Prix klass med 50 startande, ett bra startfält och Zac kändes jättebra. Jag har en lite annan plan med honom nu när jag rider. Om jag tar mig till omhoppning så försöker jag hela tiden rida lite fortare och det fungerar riktigt bra, vi blir allt bättre.
Du har tävlat i Ascona och Ommen sedan Falsterbo, hur är formen?
– Vi håller bra form och jag gillar verkligen Zacramento, vi känner varandra numera och det fungerar bra. Det var snopet i Ascona när vi rev första hindret där, det har faktiskt aldrig hänt varken honom eller mig men jag tycker det känns bra att han levererar på högsta nivå igen och igen.
Hur ser planen ut? För en vecka sedan kom beskedet att ni inte ingår i VM-laget då Zacramento på sikt ska säljas?
– Jag har en uppgjord tävlingsplan för honom som jag håller. Nästa gång är det tävling i Valencia, en CSI5* om två veckor, sen får vi se. Det är inte unikt för mig att en häst är till salu, det är en situation de flesta ryttare befinner sig i, få är så lyckligt lottade att de inte behöver sälja hästar emellanåt. Jag har ett bra samarbete med ägaren, just Zacramento har Tove Håkansson, Håkansson Häst  och jag haft en överenskommelse att han ska säljas. Jag är otroligt glad över vårt samarbete och att vi kunde göra EM i Göteborg, vi har fler hästar på gång.
Du har ju varit en svår ”häst-skilsmässa” förut när Casello slutligen såldes till Ludger Beerbaum, blir det lättare med tiden?
– Det här är helt annorlunda än situationen med Casello, jag och ägaren är överens om det här så det känns inte alls på det sättet. Det här är del i en plan som vi gjort tillsammans.
Hur ser det ut i stallet? Vilken är din nästa topphäst?
– Visst finns det hästar att rida. Jag har mycket fina unghästar men helt ärligt ont om färdiga Grand Prix-hästar på nivå med Zacramento. Jezebel är den som är närmast i tur att kliva upp i klasserna men inte riktigt framme än. Vi tittar efter både yngre förmågor och hästar som är uppe på högre nivå eller däromkring, det kan bli hästköp framöver.

Douglas ger tummen upp efter prisutdelning i Ommen, Från Douglas eget Instagram-konto.

Douglas Lindelöws eget Instagram-inlägg med det förargliga petet i Ascona.

 

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.