På EM  i Göteborg och som världscupvinnaren i Oslo Douglas Lindelöw med Zacramento Foto: Kim C Lundin / FEI/ Satu Pirinen

Douglas Lindelöw: ”Jag kommer sakna Zacramento – tacksam för resan”

Han är nere i Holland och tävlar med hästarna på väg upp. ”Jag visste Zacramento skulle säljas, har vant mig vid tanken under ett tag”, säger Douglas Lindelöw.

Otrolig resa med Zacramento

Douglas Lindelöw berättar om sin syn på att Zacramento nu flyttar hem till sin ägare Tove Håkansson, Håkansson Häst AB.
– Vi har fört en diskussion om försäljning en längre tid, det är därför Zacramento inte tävlat. Vi diskuterade men kom inte till en gemensam lösning med en försäljning eller tävlingsplan. Därför är det inte så märkligt att det blir på detta viset, menar Douglas Lindelöw.
– Jag är fortfarande glad över samarbetet med Håkansson Häst, det har varit en otrolig resa med Zacramento. Det var ett nytt slags samarbete där de köpte Zacramento som på bara några månader kunde gå ut i Grand Prix-klasser, det var speciellt och fantastiskt.

Hur ser din hästförsörjning ut framöver, vem är närmast att ta Zacramentos plats?
– Jag tror mycket på Cheldon som utvecklas mycket bra, Jezebel är också på väg upp- Det är flera 8-åringar som är på väg upp och jag är otroligt glad för flera av de yngre hästarna.
– Sedan har jag nya mycket spännande hästar på väg in från ett nytt samarbete.Fortsättning följer… , säger Douglas Lindelöw.

Douglas har förstärkt stallet med två nya lovande hästar. Hästägaren Stall Zet har gått in och förvärvat Casquo Blue, (9 år e Chacco Blue) och Kimba du Soleil ( 8 år sto e Kannan). Stall Zet har sedan tidigare två hästar hos Douglas, Chavira och Jezebel.

Tror du att du kan behålla din landslagsplats framöver?
– Det är en ganska dynamisk process. I år tror jag att jag kommer att ha hästar nog för att bli uttagen till Nations Cup-omgångar.

Hur känns det då med stallet utan Zacramento?
– Jag kommer såklart att sakna honom, han har en stor personlighet. Eftersom försäljningen varit på gång så länge har jag vant mig vid tanken på att vi inte skulle fortsätta tillsammans.
– Vem som ska rida honom framöver vet jag inte. Det finns många som kan för han är ingen svår häst egentligen, jag tror det ska fungera bra.

Zacramento (SWB f -05 e Cardento-Cortus, uppf Bjrön Mattsson, äg Håkansson Häst AB) har tävlats av Douglas Lindelöw sedan april 2016. Innan dess ägde och tävlade familjen Krogh valacken. Douglas och Zacramento var 11:e placerade i världscupfinalen i Paris 2018 och på EM i Göteborg 2017 tog de lag-silver.

Douglas Lindelöw och Zacramento har skiljts åt

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.