Douglas Lindelöw Cheldon (Arkivbild) Foto Fredrik Jonsving

Douglas Lindelöw: ”Jag siktar jättemycket på ett OS”

Douglas Lindelöw har haft en strålande vintersäsong och berättar nu att han siktar på OS.
”Det känns för dagen som att hästarna är väldigt redo för det.”

Douglas Lindelöw hade fantastiska veckor i Spanien i vinter och vann 1.50 med båda sina topphästar Cheldon och Casquo Blue.
När det aggressiva utbrottet av EHV-1 drabbade de tävlande i Spanien befann han sig på Sunshine Tour i Vejer de la Frontera och har inte tävlat i Valencia som var den tävlingsplats som verkligen drabbades. Dock har smittade hästar befunnit sig även i Vejer de la Frontera och i likhet med alla andra som varit ute och tävlat har han nu sina hästar i karantän.

I en intervju i Expressen igår berättar han om sin satsning och att målet i år är OS:

– Jag siktar jättemycket på ett OS. Det känns för dagen som att hästarna är väldigt redo för det. Det ligger absolut högst upp. Allt är väldigt svårt att planera när man inte vet vart man kan tävla och när.

Han berättar också att han och hans mamma Agnetha Lindelöw planerar att sälja sin gård och lägga om sin verksamhet till att bli mer fokuserad på sporten.

– Det är lite olika planer i verket nu. Vi får se vart vi landar någonstans. Vi har en ganska stor verksamhet i dag som vi egentligen vill skala ned lite grann och fokusera lite mer på sporten som sådan. Då behöver vi kanske ett lite mindre ställe.

Läs hela intervjun här > > >

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.