Tove Håkansson och Douglas Lindelöw  under världscupfinalen i Paris 2018 Foto: Kim C Lundin

Douglas Lindelöw och Zacramento har skiljts åt

Det har länge varit planer kring att sälja Douglas Lindelöws bästa tävlingshäst Zacramento, nu bekräftar ägaren Tove Håkansson att ekipaget splittras.

Zacramento inte längre på Stall Fulltofta

Det har länge varit planer kring att sälja Douglas Lindelöws bästa tävlingshäst Zacramento, en affär som har förefallit vara i samförstånd mellan ryttare och ägare Tove Håkansson. Douglas Lindelöw och Zacramento vann världscuppremiären i Oslo i oktober 20198 men har sedan dess inte tävlat. Detta satte fart på försäljningsrykten vilket bekräftats.

Nu väljer Tove Håkansson, ägare till Håkansson Häst AB, att avsluta samarbetet med Stall Fulltofta, Douglas och Agnetha Lindelöw, kring hästen Zacramento.

– Douglas och hans team har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla Zacramento till det han är idag. Det är över allas vår förväntan, skriver Tove Håkansson.

Douglas och Zacramentos resa har inneburit världscupfinal i Paris, EM-lagmedalj i Göteborg 2017 och världscupkvalseger i Paris bland mycket annat.

Samtidigt har det funnits delar i samarbetet som enligt Tove Håkansson inte fungerat lika bra. Hon har därför valt att ta hem Zacramento till sitt eget stall för att fundera och hitta bästa lösningen framöver.
Zacramento är redan på plats i hennes stall.

Tove Håkansson och Douglas Lindelöw under världscupfinalen i Paris 2018 Foto: Kim C Lundin

Bildfest från Douglas och Zacramentos seger
Douglas efter segern: Vi har blivit snabbare och utvecklats

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.