Douglas Lindelöw Cheldon (Arkivbild) Foto Fredrik Jonsving

Douglas tvåa i 1.50 på torsdagskvällen i Göteborg – brittisk seger

Douglas Lindelöw och Cheldon gjorde en snabb, snabb omhoppning i 1.50-klassen som gick sent på torsdagskvällens Gothenburg Horse Show. Med 45 hundradelars marginal gick dock segern till Robert Whitaker.

Hela 16 av 35 ekipage gick till omhoppning i torsdagskvällens 1.50-hoppning på Gothenburg Horse Show.

Douglas Lindelöw gjorde en fantastisk runda på 35.02 sekunder med sin egen 11-åring Cheldon, hästen som han haft så fina framgångar med under det senaste året. Det såg ut att kanske, kanske kunna räcka till seger, men som sista ryttare i startfältet kom brittiske Robert Whitaker in med Catwalk IV , hästen som han vann världscupen med i Helsingfors, och slog Douglas tid med 45 hundradelar.

Emma Emanuelsson som tidigare under dagen varit placerad i den internationella tidshoppningen med 10-åriga Joyful slog nu till igen och gjorde två felfria utomordentliga rundor. Med likaledes 10-åriga Chaploon satte hon tiden 40.01 i omhoppningen vilket gav en 9:e-placering.

Scandinaviumpubliken älskar Rolf-Göran Bengtsson och Rolf älskar den – taket lyfte när han kom in på arenan. Hans brasilianska häst Cassilano Jmen tävlades i världscupen av sin tidigare ryttare Artemus De Almeida men har något lite av en omstart med Rolf med starter framförallt i 140-145. Nu gjorde ekipaget säkra nollrundor och det blev en 8:eplacering.

Trea i klassen blev schweiziske Pius Schwizer med Chidame Z på 35.65 sekunder och fransmannen Julien Anquetin med Gravity Of Greenhill blev fyra på 36.96 sekunder. Femma var Gerco Schröder och Glock’s Zaranza på 38.31.

Både Peder Fredricson med H&M Kirlo van den Bosrand och Stephanie Holmén med Flip’s Little Sparrow var felfria i grundomgången men valde att avstå omhoppning.

Alltid superbalanserade stone face Marcus Ehning chockade publiken med att ramla av sitt sto Cristy. Men den tyska ryttaren var snabbt på fötter och kunde själv leda ut sin häst.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.