Dubbel hemmalycka för Viktor Melin

Delfinalsegrare på hemmaplan 2017. 2018 års Norrköping international horse show blev inget undantag för Viktor Melin, som klippte till med hemmaseger i den andra 150-delfinalen i Swedish 7-star spring tour i Norrköping.

Första delsegern i 150 gick till Helena Persson, med Bonzai H. Dagsverket uträttades i Hammarö i början av maj. Kampen om de värdefulla poängen till Falsterbo pågår för fullt och det är bara två kval kvar innan startlistan till den prestigefyllda gräsbanan är klar.
Viktor Melin gick ut som nummer fyra i startfältet i grunden. En position han själv inte önskar.
– Det är inte optimalt. Inte alls. Om man startar sent hinner man se de andra innan och vet ungefär hur man ska rida, säger han.
I winning round blev utgången en annan. Viktors nolla blev den snabbaste och Norrköpingskillen, som tävlar för hemmaklubben Åby Ridklubb gick ut sist. Precis som förra året. Och vann. Precis som förra året.
– Riktigt bra, konstaterade han efter ritten.
Ekipaget Viktor Melin och Atina (KWPN-sto efter Cartier VD Heffinck/Waitaki) hade exakt samma utgångsläge som sist i Norrköping. Viktor trivs bäst under press och valde tidigt att satsa. In i kombinationen svängde han snävt och sparade en hel del tid.
– Jag hade bra flow och tänkte att jag rider in. Jag var kanske lite onödigt tajt men jag tänkte inte så mycket på det just då.
Nu kom de senast från landslagsuppdrag i Drammen, uttagna av Henrik Ankarcrona. Just nu är det Falsterbo som hägrar och Viktor hoppas hinna med åtminstone ett av de ytterliga kvalen.
– En seger borde räcka till Falsterbo, jag tror jag kan luta mig tillbaka. Men jag ska kolla upp det, säger Viktor.
Förra året hade han stolpe ut i sista klassen i Falsterbo.
– Jag vann ju första kvalet. I andra rev jag näst sista hindret och kvalade inte in till femstjärniga. Det var fyra som gick vidare. Jag kom femma, säger Viktor.
– Det var surt. Väldigt surt.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.