Peder och Henrik på pallen i St Tropez, Peder och Catch Me Not S. Foto LGCT

Dubbelt svenskt i topp i Longines Global Champions Tour Grand Prix

Vilket fantastiskt resultat! Peder Fredricson och Charlie/Catch Me Not S som segrare i Longines Global Champions Tour Grand Prix St Tropez med Henrik von Eckermann och King Edward på andra plats.

Peder Fredricson och ”Charlie”, Catch Me Not S, segrade i gårdagens 1.50. Nu var de tredje ekipage ut i omhoppningen i Longines Global Champions Tour Grand Prix St Tropez. De startade efter holländske Harrie Smolders och hans topphäst Monaco, som gick ut hårt direkt och red för seger på tiden 35.83 men rev första hindret samt belgiske Pieter Devos med Claire som även han tog en bom och fick långsammare tid, 36.89.

Det var en bana som passade Charlie, med långa raksträckor. Första linjerna tog de dock på samma antal språng som de andra, men sedan kopplade de greppet och tog ledningen på 34.98 och satte hård press på följande ekipage.

Nästa till omhoppning var Henrik von Eckermann och King Edward, som kapade andra linjen och gick på tio där de andra gick på elva. De var felfria, men lyckades inte slå Peders tid – 35.91 stannade klockan på.

Nu hade vi två svenska ekipage i topp!

Peder Fredricson - Catch Me Not S
Peder Fredricson – Catch Me Not S. Foto LGCT

Sist ut var de snabba fransmännen, men Nicolas Delmotte med Urvoso du Roch fick dock snart ett nerslag. Nu återstod endast franske Simon Delestre och legendariske Hermes Ryan. Lille Hermes Ryan, 1.59 hög, tog dock åtta där de andra gått på sju i första linjen och slutligen rev de den sista bommen utan att ha lyckats slå Peders segertid.

Simon Delestre - Hermes Ryan
Simon Delestre – Hermes Ryan. Foto LGCT

I och med segern är Peder nu kvalad till superfinalen i Global Champions Tour i Prag i höst. Tidigare idag vann han också lagtävlingen Global Champions League med lagkamraten Edwina Tops Alexander och laget Valkenswaard United på H&M All In som ser ut att vara i toppform.

– Det var en bra dag, jag önskar att varje dag var så här, sa Peder efter segern.

Han vet inte riktigt var i banan han säkrade segern.

– Jag hade en bra rytm och tog inte alltför mycket risker.

Peders fru Lisen Bratt Fredricson var denna gång med på plats i St Tropez, uppenbarligen ett vinnande koncept för Peder som haft en makalös helg.

Håll nu också tummarna för att Henriks fästmö Janika Sprunger låter honom fortsätta att låna King Edward!

Segerkyss! Denna gång hade Peders fru Lisen hängt med för en gångs skull och det var tydligen lyckat – fantastiska resultat för Peder denna helg.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.