Henrik och Tovek's Mary Lou vid Rolex Grand Slamsegern i Dutch Masters 2019. Foto Ashley Neuhof/Rolex Grand Slam

Dutch Masters inställt efter FEI:s nerstängning

I och med FEI:s nedstängning av alla internationella tävlingar i tio europeiska länder, däribland Nederländerna, under hela mars månad tvingas man för andra året i rad ställa in Dutch Masters i s’Hertogenbosch och Rolex Grand Slam. Här skulle Peder Fredricson och Malin Baryard ha tävlat.

Anledningen till nerstängningen är att man försöker stoppa smittan av det farliga EHV-1-viruset som lamslagit tävlingsplatsen CES Valencia i Spanien och som spritt sig i Europa med hästar som rest vidare från tävlingen.

Det är naturligtvis en stor besvikelse för arrangörerna, som planerat att genomföra eventet i ett Covid-19anpassat format, utan publik och enligt alla smittskyddskonstens regler.

Att flytta eventet är inte ett alternativ.

– Vår avsikt att genomföra Dutch Masters har mötts av stor entusiasm från ryttare och hela hästvärlden. Att vi nu konfronteras med ett annat virus, som innebär att eventet måste ställas in kort före start, är ofattbart. Olyckligtvis kan vi bara se framåt och börja arbeta mot nästa års upplaga, säger Marcel Hunze, chef för Dutch Masters.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.