Peder Fredricson, Henrik von Eckerman. Foto: Kim C Lundin

Eckermann och Fredricson placerade i Geneve – fin återkomst för ”Allan”

När CHI Geneva hade uppvärmningshoppning var båda de svenska topp-10 stjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson med till omhoppning. En verklig smakstart på meetinget.

CHI Geneva

Torsdagens högsta klass gick på 1,55-höjd med omhoppning. Efter en tuff utslagsgivande grundomgång där bommarna föll både i början och slutet på banan var tio felfria av 48 startande på Louis Konickx bana.

Första svensk ut i grundomgången var Peder Fredricson med H&M All In (SBS f -06 e Kashmir van Schuttershof-Andiamo, uppf Bas Huybregts, äg Stuteri Arch) som gjorde sin största klass på några månader. Och vilken stilrunda det blev, All in var högt över, de hade perfekt rytm, ingen knackning någonstans, härligt att se. När två ryttare till ridit var det dags för Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou (Westf f -06 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg GT Elite Scandinavia AB). De gjorde en lika snabb, okomplicerad skenbart enkel runda och gick i mål som felfria inom tiden som visade sig väldigt utslagsgivande. En verklig smakstart för de två svenska ryttarna på Rolex Top-10 helgen.

De tio till omhoppning var VM-guldmedaljören Simone Blum, Jessica Springsteen, top-10-finalisterna Daniel Deusser, Kevin Staut och Kent Farrington som startade före Peder och Henrik. Efter sig i startlistan hade de erkänt snabba Simon Delestre och Scott Brash.

Omhoppning

I omhoppningen ingick sju hinder och åtta språng, tvåkombinationen i mitten var kvar och hinder 12 var sista hinder, ett rättuppstående som flera rivit i grunden.
Simone Blum och DSP Alice rev ganska grovt, de har inte haft samma framgång inomhus som under VM. Med Fleur de l’Aube rev Jessica Springsteen insprånget till kombinationen rejält, fyra fel för dem med.
Daniel Deusser och Calisto Blue, vinnare i världscupen i Verona, lade upp tempot på en gång och vissade upp felfritt till, 37,31 sekunder. Kevin Staut har tidigare vunnit Top-10-finalen, här red han 10-årige Edesa’s Cannary. Här blev det alltför snävt på hinder 16, näst sista hindret som revs grovt, de förlorade rytmen och sista åkte ner.

Kent Farrington och Creedance rev i kombinationen och kunde inte matcha ledande Deusser. ”Allan” och Peder Fredricson satsade, ingen handbroms här, och allt såg bra ut tills sista hindret föll, bättre tid dock, 37,19 sekunder. ”Allan” är tillbaka med besked.
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou hoppade lysande men tappade tidigt i omhoppningen något till Deusser, felfritt och 39,17 sekunder.

Simon Delestre och EM-medaljören Hermes Ryan var mycket riktigt rejält snabba, inte nog för att slå Deusser men felfritt in på 38, 29 sekunder. Scott Brash avstod omhoppningen och sist ut var Pieter Devos med Espoir. Belgaren fortsatte på sin fina formkurva och red felfritt in på en andra plats.

Henrik slutade fyra och Peder på femte plats, en smakstart på CHI Geneva.

Banskiss

Resultat

I de resultatlistor som publiceras finns videolänk till respektive ryttares ritt. Rolex top-10 avgörs med en första runda fredag och en avgörande klass på söndag.

Livesändning

Live-sändningen är kostnadsfri men kräver en enkel registrering med mailadress och namn. På tävlingsplatens webbsida CHI Geneva  finns när webbsändning pågår en stor ruta, lite olika utseende mellan dator, mobil och läsplatta.

Kopia på registreringsbilden på CHI Genevas hemsida.

 

Start- och resultatlistor 

Tävlingsplatens webbsida CHI Geneva

FEI:s rankningslista

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.