Kanske kommer Team Helgstrand med Springbank II VH (SWB) och Kannatol som ska stå i Sverige förväntas visa upp sig från PS Flyinge och partners sida. Foto: Kim C Lundin

Efter långt uppehåll – hingstvisning på Flyinge igen

Ett första resultat av samarbetet mellan Andreas Helgstrand och Paul Schockemöhle är en hingstvisning – i Sverige, på Flyinge.

Hingstvisning

Under flera år har PS Flyinge och partners bjudit in sina kunder på bussresor till Vechta i Tyskland och Katrinelund i Danmark. Det har varit ett alternativ till att göra som under de första åren – bussa upp ett antal av de tyska och danska hingstarna. Nu får samarbetet mellan Paul Schockemöhle Hengsthaltung och Team Helgstrand Dressage samordnad hingstvisning i Vechta och Danmark samt på Flyinge.

Senast Paul Schockemöhle hade visning på Flyinge var 2014 med gästande storheter som Diarado, Balou du Rouet och Fürstenball. I år är det för tidigt att säga vilka hingstar som kommer från Tyskland respektive från Team Helgstrands stall i norra Danmark.

Team Helgstrands svenska representant är Tobias Hansson, ägare av Västra Hoby Stuteri och uppfödare till Springbank II VH. Han kommer att tillsammans med teamet från Helgstrand Dressage samordna och koordinera inför och under hingstvisningen.

Datum för visningen blir söndagen den 31 mars. Mer information kommer på PS Flyinge och partners FB-sida  och på Team Helgstrands websida.

Glimtar från visningen 2014

Diarado hoppade högt i hallen Foto: Kim C Lundin
Fürstenball och Ines Westerndarp gästade Flyinge Foto: Kim C Lundin
Paul Schockemöhle och Helena Torstensson med Flyinges dåvarande mycket engagerade vd Marianne Lilja Wittbom Foto: Kim C Lundin
Paul Schockemöhle var konferencier Foto: Kim C Lundin
Balou du Rouet och Helena Torstensson på Flyinge 2014 innan Balou pensionerades Foto: Kim C Lundin
Balou du Rouet och Helena Torstensson på Flyinge 2014 innan Balou pensionerades Foto: Kim C Lundin

 

WFFS-status klar för Schockemöhles svenska hingstar

wffs

WFFS-status klar på Paul Schockemöhles hingstar

Är du en stoägare med vårkänslor?

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.