Flagga Hinder Tävling

EHV-1: Frankrike stänger för alla tävlingar, Oliva och Sentower Park ställer in

Franska ridsportförbundet meddelade idag att man stänger allt tävlande, internationellt såväl som nationellt på grund av utbrottet av EHV-1 i Europa.
Sentower Park i Belgien, dit många svenskar var på väg, ställer in av samma skäl, liksom nu även Oliva i Spanien.

Sentower Park i Belgien, dit många svenskar var på väg, ställer in på grund av det stora utbrottet av virusabort, EHV-1, med neurologiska symptom som inledningsvis drabbat tävlingsplatsen CHI Valencia Spring Tour. De senaste uppgifterna därifrån är att 84 hästar visar symptom och 17 är bekräftat smittade. Fyra hästar har dött. Totalt är 21 veterinärer nu på plats i Valencia. Idag skulle 44 nya boxar anlända från Frankrike så att man kan isolera friska hästar från sjuka. Hängmattor och lyftselar är på väg från Schweiz för de allra sjukaste hästarna och uppblåsbara mattor som stödjer hästar som står med svårighet är på väg från Frankrike.

Det finns också information om att hästar som varit på tävlingsplatsen nu testats positivt eller blivit sjuka i sina hemländer, även i Sverige.

Idag meddelade Franska ridsportförbundet att man stänger allt tävlande, internationellt såväl som nationellt på grund av utbrottet av EHV-1 i Europa.

Den belgiska tävlingsarenan Sentower Park i Opglabbeek, där många svenskar tävlade i helgen, meddelade idag att de ställer in fortsatta tävlingar och siktar på att vara igång igen till påsktouren i april.

Inte oväntat kommer nu också meddelande från MET, Mediterranean Equestrian Tour i Oliva, Spanien att man ställer in fortsatta tävlingar. Även där befinner sig flera svenska ryttare för att tävla.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.