Jonna Ekberg och Universe du Vinnebus gick ut sist i omhoppningen. Foto: Fredrik Jonsving

Ekberg bästa svensk på hemmaplan

De stora tävlingarna Brussels Stephex Masters avslutades på fredag kväll med en svenskladdad klass. Bäst på banan var en svensk hemmaryttare.

Den stora tävlingen har samlat flera av de svenska VM-ryttarna, utom Fredrik Jönsson, är lagryttarna mangrant på plats. VM-reserven Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow tog en fjärde plats i en 1,45-klass tidigare under fredagen.

Fredagens stora och ganska maxade 1,55-klass med omhoppning hade 46 startande och endast sju tog sig till omhoppningen, flera red felfritt men fick ett förargligt tidsfel med sig som Harrie Smolders på Don VHP Z. Varsitt nedslag tog Henrik von Eckermann /Mill’s Sheridan, Peder Fredricson /Hansson WL och Douglas Lindelöw / Zacramento med sig in i resultatlistan. Istället var det sista startande Jonna Ekberg med Universe du Vinnebus, till vardags beridare på just Stephex Stables, som blev enda svenska felfria ekipage.

Omhoppningen blev rafflande, Niels Bruynseels med Lady Cracotte (MIPAAF f -08 e Quaprice-Galoubet A) putsade tiden till 40,49 före Darragh Kenney som rider en halvbror till Balou du Rouet i hingsten Balou du Reventon (tidigare kallad Cornt’s Balou).

Konkurrenterna såg bara ryggen på Marcus Ehning och Comme Il Faut .
Foto: Kim C Lundin

Marcus Ehning är känd för att piska de flesta i en omhoppning och med übersnabbe och mycket vändbare hingsten Comme IL Faut (Westf f -05 e Cornet Obolensky – Ramiro) var det ingen tvekan. Efter bra sväng och något galoppsprång mindre i en linje slutade de på 39,24, mer än sekunden snabbare. Jonna Ekberg hade fördelen med att gå ut sist med Univers du Vinnebus (SF f -08 e Luccianno -Grenat de Grez) och det såg lovande ut tills en planka föll, en sjunde plats med nära 27000 kr i prispengar.

Jonna Ekberg och Universe du Vinnebus gick ut sist i omhoppningen. Foto: Fredrik Jonsving

Banskiss
Resultat

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.