Amanda Ericson och Yaya Nike drar söderut Foto: Fredrik Jonsving

Elitryttaren Amanda Ericson flyttar söderut: ”Jag vill ta nästa kliv”

Europas mesta och bästa hopphästar, ryttare och tävlingar finns längre söderut än Sverige. Nu lämnar SM-vinnaren Amanda Ericson Sverige för flytt med ett antal hästar i lastbilen.

För hoppryttaren Amanda Ericson blir det en flytt till Nederländerna någon gång i december.

Ridenews får tag i Amanda mellan klasserna under Elmia Scandinavian Horse Show där hon startar ett antal av sin träningshästar.

Vad har fått dig att ta det här steget?
– Jag har länge velat göra någon typ av förändring, att försöka utveckla mig som ryttare. Att flytta utomlands har varit en av flera alternativ.

Vart flyttar du och vad är det för plan?
– Jag flyttar till Nederländerna och Putten, till Waldman Horses. Det är en kombinerad anställning med att jag kan ha några egna hästar med. Det är en unik plats just för att jag kan behålla några av mina hel- och delägda hästar.

Hur många hästar får du med dig?
– Jag tar med mig fyra hästar,  det är inte riktigt klart vilka än men det är mina bästa hästar samt där jag är delägare så det blir Yaya Nike, Cazz, Accolade och Cash In som följer med.

Vad har fått dig att ta det här steget?
– Jag vill kliva upp en nivå till, jag vill lära mig mer och utvecklas inom ridning och lära mig mer om handelsbiten. Det kommer jag att få bra insyn i här eftersom Alan Waldman har både uppfödning och handelsstall. Det är därför jag kan ha med mina egna hästar. Jag behöver se fler som rider riktigt bra, se lite mer av kontinentens bästa hästar och det tror jag att jag får mycket närmare till med en bas utomlands. Att få rida på bättre tävlingar är en stor del i det hel. Jag gör det till viss del redan men det kräver mycket ekonomiskt och kräver massor av mitt team, jag vill kunna göra allt det lite enklare genom att det finns på närmare håll.

Var har du din bas idag, vad är det du lämnar?
– Nu är jag hos Magdalena Hermelin på Stall Lagerfelt i Sjöbo och trivs fantastiskt bra där. Men när det här erbjudandet kom från Alan Waldman så kunde jag inte riktigt säga nej, det är en chans och ett riktigt bra upplägg för mig.

Hur fick du kontakt med honom?
– Jag har sålt ett par hästar till honom och han har varit fantastiskt nöjd med hur de varit ridna och utbildade och på den vägen är det, han gillar min ridstil. Nu när jag kan ta med egna hästar så blir det här en helt otrolig möjlighet.

När lastar du lastbilen full och åker?
– Planen är före jul troligtvis, det finns en del att ordna först.

Amanda Ericson och Yaya Nike Foto: Fredrik Jonsving

Hästarna som får följa med Amanda Ericson söderut:
Accolade (SWB sto f -10 e Chacco-Blue-Germus R, uppf Rapidsrock, äg uppfödaren) förädlingsgrad 52,34 %
Cash In (Holst valack f -03 e Cash and Carry-Corofino I, uppf Claus-Peter Jacobsen, äg High Limit) förädlingsgrad 43,55 %
Cazz (SWB sto f -09 e Carème-Dutch Capitol, uppf Lasse Berglund, äg Amanda Ericson /uppfödaren Stall Ramsbron) förädlingsgrad 37,89 %
Yaya Nike (SWB valack f -10 e Warrant-Landstreicher, uppf Stall Nytorp, äg Eqaijo AB och Amanda Ericsson) förädlingsgrad 41,80 %

Framtidens stjärnor fick biljett till finrummet

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Fakta Waldman Horses, Alan Waldman

Waldman Horses är ett handelsstall i Nerderländerna grundat av Alan Waldman.

De har uppfödning av hopphästar, utbildar och säljer unghästar och förmedlar framtidsstjärnor såsom de tre VM-finalisterna Lizziemary, guldmedaljör i lag Eddie Blue och With Wings som är olympiskt hopp för Japan med Karin Polle.

Amanda Ericson går in som beridare i teamet.

Facebook-sida

Youtube-kanal

Interiör från Waldman Horses

Nedan bilder på tre hästar från VM-finalen i Tryon som förmedlats av Waldman Horses.

Karen Polle och With Wings Foto: Kim C Lundin
Devin Ryan med Eddie Blue Foto: Kim C Lundin
Danielle Goldstein med LizzieMary Foto: Kim C Lundin

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.