Malin Baryard-Johnsson  och H&M Indiana Foto Kim C Lundin

EM Hoppning//Ett ner för Malin och H&M Indiana

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana fick ett nerslag i den andra rundan av EM i hoppning. Nu står Sveriges lag på 4 fel utan möjlighet att stryka – Henrik von Eckerman fick även han fyra fel.

Det blev ett nerslag för Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana när ekipaget idag red den andra rundan i EM i hoppning i Rotterdam.

Från klockan 10 hoppade de ryttare som endast tävlar individuellt, då insatserna i dagens klass inte bara avgör fortsättningen i lagtävlingen utan också ger resultat som ryttarna tar med sig till den fortsatta individuella tävlan.

Därefter startade de lag som ligger på 11-15.e plats och från ca 11.30 rider nu de tio bästa lagen.

Först ut för Sverige var Henrik von Eckerman och Tovek’s Mary Lou som gjorde en makalöst snygg, för att inte säga perfekt runda sånär som på vattenhindret där ekipaget återigen fick ett rejält vattentramp.

I den fortsatta lagtävlingen har alltså Sverige 4 fel med sig från sina första ryttare. Nu återstår två ekipage:

Fredrik Jönsson och Cold Play med startnummer 56.
Peder Fredricson och H&M All In är tredje ekipage från slutet med startnummer 66.

För det ledande tyska laget har Simone Blum och Alice inlett felfritt, men för Christian Ahlmann med Clintrexo Z blev det det två nerslag och åtta fel. Även för Tyskland återstår två ekipage.

Storbritannien har hittills två felfria ritter av Holly Smith och Ben Maher och ser i nuläget ut att gå förbi Sverige – men även för dem återstår två ekipage.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.