Peder Fredricson och H&M All In. Foto Kim C Lundin

EM Hoppning// Peder och H&M All In fick nedslag – Sverige femma inför sista omgången

Peder Fredricson och H&M All In avslutade för Sverige i den andra omgången av laghoppningen, som reds idag. Efter gårdagen låg Sverige på tredje plats och Peder var i ledningen individuellt.
Till mångas chock inledde Peder och All In med ett nerslag på ett av de första hindren. Därefter fortsatte de med en samlad och elegant runda utan fler fel. Peder förlorade dock ledningen och Sverige ligger inför nästa runda utanför medaljplats, på femte plats. Peder ligger åtta.

Tre fyrfelare för Sverige

Först ut för Sverige var Henrik von Eckerman och Tovek’s Mary Lou som gjorde en makalöst snygg, för att inte säga perfekt runda sånär som på vattenhindret där ekipaget återigen fick ett rejält vattentramp.

– Man känner sig som en amatör när man rider mot det där vattnet, säger Henrik till SVT.

Det blev ett nerslag för Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana när ekipaget idag red den andra rundan i EM i hoppning i Rotterdam.

Fredrik Jönsson och Cold Play som varit felfria första dagen hamnade nu i fel rytm och fick med sig ett helt gäng felpoäng och tidsfel – 17 poäng i baken.

Avslutningsvis fick alltså även Peder och H&M All In fyra fel – så totalt 12 fel för Sverige idag efter att man strukit Fredriks resultat.

Tyskland låg i ledningen inför den andra rundan men drog nu på sig flera fel och ligger inför sista rundan på andra plats, trots felfria rundor av både Simone Blum och Alice och den avslutande Daniel Deusser blir felfri.
Belgien gjorde en stark upphämtning med tre felfria rundor efter att den första dagen ha hamnat långt ner i listan med 11,07 poäng och gick nu in på första plats.

I ledningen individuellt inför nästa runda ser vi Storbritanniens Ben Maher och Explosion med Steve Guerdat och SWB-stoet Bianca på andra plats. Kanske kan vi ändå få se en svensk häst som europamästare?

Men man ska inte ta ut något i förskott, mycket kan ännu hända och guldet är ännu inom räckhåll för Peder.

Ikväll fortsätter EM med dressyrens Grand Prix Special.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.