Peder Fredricson och H&M All In. Foto Mouhtaropoulos/Getty Images for FE

EM// Sverige har ännu medaljchans – Peder kvar i guldstriden

Det var inte riktigt Sveriges dag idag, men allt kan hända. Inför morgondagen ligger laget på femte plats och Peder på åttonde plats.

I den andra omgången av EM-hoppningarna trillade Sveriges lag från tredje till femte plats och Peder Fredricson och H&M All In som fick ett nerslag tappade den ledning som de säkrat i gårdagens inledande tidshoppning och ligger nu på åttonde plats.

Peder Fredricson. Foto Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for FE

Det återstår tre rundor i det individuella mästerskapet och vi kan alla räkna med att det kommer att bli nerslag för flera av de sju före Peder i åtminstone någon av rundorna på de utmanande banorna. Dagens maxade 1.60-bana innehöll många delikata frågeställningar och det finns inga skäl att tro att det kommer att bli enklare de kommande dagarna.

Även om guldet inte just nu ser ut att vara inom räckhåll bör vi räkna med att allt kan hända.

Peder Fredricson och H&M All In. Foto Mouhtaropoulos/Getty Images for FE

I lagtävlingen återstår bara en runda och chanserna är mindre. Men se bara på Belgien, som låg på åttonde plats efter första dagen, men som nu är i ledningen. Allt kan verkligen hända, allt!

Jerome Guery med Quel Homme de Hus var med och tog Belgiens lag från 8:e till första plats i den andra rundan av lagtävlingen. Foto Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for FEI)

 

Simone Blum och Alice har varit felfria i båda rundorna men det hindrade inte Tyskland från att förlora ledningen idag. Foto Mouhtaropoulos/Getty Images for FE

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.