Emma Emanuelsson med Centicco Pearl och Stakantura. Foto Roland Thunholm

Emma oslagbar i ATG Riders League

Det blev dubbelseger i ATG Riders League på Strömsholm för Emma Emanuelsson, som fortsatt håller ledningen i både 1.50- och 1.35-touren.

– Den här serien betyder massor. Att kunna rida om sådana här prispengar hemma nationellt är fantastiskt, säger Emma Emanuelsson, som får 60.000 kronor för segern i 1.50-klassen och 20.000 för segern i 1.35.

1.50-tourens winning round hade sex startande och en del bommar föll på vägen när ryttarna gjorde sitt yttersta för att rida snäva svängar. Med startnummer fyra var Emma och Stakantura första ekipage att sätta en felfri ritt. Tiden 43.77 skulle också räcka hela vägen till seger, trots en runda som enligt ryttaren själv lämnade en del att önska.

– Jag var ganska besviken på mig själv efteråt. Jag tycker inte att jag fick till ridningen så bra, men Stakantura däremot gav allt, säger Emma och förtydligar:
– Jag fick inte riktigt flyt i svängarna. Hon är pigg och laddad och vill gärna busa och bocka. Då blir det lite på bekostnad av rytmen.

Stakantura är tio år i år och tillhör tillsammans med Emma landslagets utvecklingsgrupp. ATG Riders League erbjuder svenska ekipage bra förberedelse för större uppgifter framöver, menar Emma.
– Den här serien höjer statusen på alla nationella tävlingar, vilket gör att vi är extremt mycket mer väl förberedda när vi ska ut internationellt.

Emma Emanuelsson – Stakantura. Foto Roland Thunholm

I 135-klassen hade tio ekipage kvalat till winning round och det blev, som så många gånger tidigare, en tuff strid mellan Emma Emanuelsson på Centicco Pearl och Evelin LavénEasy Q. I slutändan skiljde det bara tolv hundradelar mellan ekipagen.
– Jag är jättenöjd med Centicco Pearl. Allt gick enligt plan och hon hoppar fint och kämpar, säger Emma.

Resultat ATG Riders League 150-hoppning

Resultat ATG Riders League 135-hoppning

Redan innan deltävlingen på Strömsholm ledde Emma Emanuelsson båda serierna. Dagens dubbelseger gav nya värdefulla poäng och utökad ledning inför sista deltävlingen i Borås vecka 6, innan totalfinalen i Kungsbacka vecka 10.

Här finns regler och aktuell ställning ATG Riders League

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.