Erica Swartz med bästa hästen Jovita. Foto: Privat

Erica Swartz har började starkt i Donauschingen

Unga svenska hoppryttaren Erica Swartz har en bra helg i Donauschingen, fin placering i fredagens 1,50-klass, ännu bättre i karriärens andra 1,60-start. Se film från fredagens omhoppning här.

Det är många år sedan Erica Swartz lämnade Sverige och Örups säteri utanför Tomelilla för en ryttarkarriär utomlands. Under flera år red hon för belgiska Stuteri van de Helle. Nu har 28-åriga Erica sin bas i Dielsdorf, Schweiz, med Optimum Horses.

När den senaste FEI-rankningen släpptes kunde Erica Swartz noteras på 596:e plats, kanske blygsamt men hoppet upp med 245 platser är desto bättre. I juni red hon sin första Nation Cup i Lissabon på sin bästa häst Jovita.

Det är Jovita (BWP f -09 e Carabas-Jokinal De Bornival, uppf  Marleen Mols, äg Erica Swartz) som stod för en tredje plats i fredagens 1,50-klass i en omhoppning mot klockan i Donauschingen.

Under söndagen gick hon först ut i karriärens andra 1,60-klass någonsin. Erica Swartz och Jovita var felfria i grundomgången som en av bara fem felfria i den 49 ekipage stora klassen. Karin Martinsen startade senare i samma klass med 10 fel på den svåra och mycket tekniska banan.
I omhoppningen kunde Swartz och Jovita bli sämst femma, de inledde starkt och snabbt sedan blev det lite för starkt, de tappade rytmen och de två sista hindren föll, 8 fel och 44,62 sekunder. Bommar föll för de andra också utom för Hans-Dieter Dreher med legendariske hingsten Embassy II som gick ut sist och satsade allt på en felfri ritt med tiden 47,82. Erica Swartz och Jovita tog en femteplats på en verkligt svår 1,60-bana.

Resultat.

 


Start och resultatlistor  Donauschingen

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.