Ursula von der Leyen, Ludger Beerbaum, Ullrich Kasselmann

EU-ordföranden blir ridsport-EM:s beskyddare

Europakommissionens ordförande Ursula von der Leyen blir EM:s beskyddare – både dressyr-EM i Hagen och hopp-EM i Riesenbeck i höst.

Idag meddelas att Europakommissionens ordförande Ursula von der Leyen kommer att agera beskyddare för båda de europeiska mästerskap som hålls i Tyskland i september – dressyr-EM i Hagen den 7-12 september och hopp-EM i Riesenbeck den 1-5 september.

Ursula von der Leyen har en livslång relation till ridsporten och har själv tävlat i dressyr. Hon är engagerad i organisationen Riding against Hunger, som grundades av Ullrich Kasselmann och Gudrun Bauer (Bauer Media), som samlar in pengar inom ridsportvärlden till förmån för World Hunger Relief.

– Kärleken till hästar och ridsport förenar människor i Europa över regioner, språk och kulturer. Därför är det en stor glädje för mig att få ta över beskyddarskapet för dessa mästerskap, något som är speciellt i dessa tider av coronapandemi, säger Ursula von der Leyen.

– Jag önskar ryttare och hästar ett säkert, framgångsrikt och fantastiskt mästerskap. Må den bäste vinna!

– Vi är väldigt glada att Ursula von der Leyen har tackat ja till att vara beskyddare för mästerskapen, säger arrangören Ullrich Kasselmann, ägare till Hof Kasselmann i Hagen där dressyr-EM kommer att hållas.
– Hennes stora entusiasm och passion för utvecklingen av vår sport gör henne till en perfekt ambassadör.

– Uppdraget att vara beskyddare för dessa event kunde inte ha varit mer europeiskt. Ursula von der Leyens åtagande betyder mycket både för tävlingarna och för ridsportens betydelse i Europa, säger Ludger Beerbaum som är värd för hopp-EM på sin anläggning Riesenbeck.

FAKTA EM

EM i hoppning

Riesenbeck International 1-5 september.
www.riesenbeck2021.com/de

EM i dressyr

Hof Kasselmann, Hagen, för seniorer och U25 7-12 september
Samtidigt hålls också internationella hoppningar.

www.hagenatw2021.de

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.