Visst väljer ni Henrik von Eckermann, Irma Karlsson och Stephanie Holmén som underhållare före Mello? Foto: Kim C Lundin

Europafinal – Bordeaux väntar på Irma, Stephanie och Henrik

Lördag 9 februari är en ödesmättad dag för svenskt deltagande i världscupfinalen. Tre svenskar står på startlinjen och Irma Karlsson är först ut.

Europafinal

Världscupen brukar vara ett söndagsnöje för hoppentusiaster men detta sista kval och Europafinal så är det lördagkväll som gäller. Jumping bordeaux är stortävlingen som även står värd för körningens världscupfinal som går söndag eftermiddag. Klockan 20:30 är det dags och kanske står valet mellan Mello och världscuphoppning.

Kvällens kval är det sista i den västeuropeiska ligan och på spel står poäng för att ta sig till världscupfinalen i Göteborg första helgen i april.

Tre svenskar rider med sinsemellan väldigt olika utgångsläge.  Henrik von Eckermann startar som nummer 22 och är genom segern i Amsterdam klar för final, han kan rida utan press. Irma Karlsson startar allra först med 38 poäng i bagaget. Det innebär ett bra utgångsläge men långt ifrån säkert. Irma Karlsson behöver ta poäng för att svensk publik ska få se henne och Ida i Scandinavium.

Stephanie Holmén går ut som nummer 16 och med bara 17 poäng så behövs det en upprepning av förra säsongens seger för att det ska vara teoretiskt möjligt med en finalplats.

De 18 bästa i rankningen efter lördagens tävling är klara för final. Det brukar alltid bli en del avhopp. En del ryttare vill i april ha startat sin satsning mot en utomhussäsong och Global Champions Tour lockar allt fler.

Tävlingen går att följa via SVT Play som börjar sända 20.25.

Tidigare under veckan meddelade Peder Fredricson att han kan nobba världscupfinalen även om han kvalar dit. Peder Fredricson har 40 poäng, men är inte säker på att finalen stämmer med hästarnas form.

Startlista
Banskiss

Bordeaux webbplats
Start- och resultatlistor
Tävlingsplats livesändning
Livesändning FEI-tv betalkanal
SVT Play
Totalställning, världscupen inför sista kval i Bordeaux

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.