Evelina Tovek

Evelina placerad i St Tropez

Evelina Tovek tog en ny placering under lördagen i St Tropez.

I lördagens femstjärniga 1.45 blev det en 8:eplacering för Evelina Tovek och Dalila de la Pomme, felfri i grundomgången med ett nerslag i omhoppningen och fjärde snabbaste tiden där.

Segrade i klassen gjorde Lorenzo de Luca med Amarit d’Amour (Ashby – Damiani) i två felfria rundor och tiden 41.22. Detta var hästens första femstjärniga seger.

Tvåa blev Maikel van der Vleuten med Edinburgh (Vleut x Darco) med tiden 41.63 och trea Denis Lynch och Cristello (Numero Uno x Voltaire) på tiden 42.26.

Lorenzo de Luca - Amarit-d'Amour
Lorenzo de Luca – Amarit-d’Amour. Foto Marco Villanti/Hubside Jumping

Inga svenskar startade i lördagens 1.50 som vanns av Martin Fuchs med Stalando 2 (Stakkatol x Lando) med tiden 62.67 hårfint före Thierry Rozier och Star (Singulord Jot, Oes x Caretino) på tiden 62.8. Trea blev Jérôme Guery och Eras Ste Hermelle (Vargas de Ste Hermelle x Andiamo) på 64.41.

Martin Fuchs - Stalando
Martin Fuchs – Stalando. Foto Marco Villanti/Hubside Jumping

I den tvåstjärniga 1.40-klassen var det idel snabba fransmän och -kvinnor på pallen: Segrade gjorde snabbast av de snabba, Julien Epaillard och Quincy Lady (Quintender 2 x Lordanos) på tiden 34.65 – med god marginal till tvåan Fanny SkalliSteve Guerdats fästmö – med Bandit Savoie (Qlassic Bois Margot x Alcamera de Moyon) på tiden 37.00. Trea blev Michel Robert och Van Kilmor (Valentino x Kotrak) på 37.52.

Idag rids de stora Grand Prixklasserna. Tävlingarna har för dagen redan inletts med en 1.50-klass där Peder Fredricson starta H&M Christian K och Henrik von Eckermann deltar med Fancy Me.

Julien Epaillard - Quincy Lady
Julien Epaillard – Quincy Lady. Marco Villanti/Hubside Jumping

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.