Dani G Waldman och Lizziemary. Foto Stefano Grasso/LGCT

Färgstarkaste toppryttaren tar paus från sporten

I sina sociala medier meddelar nu toppryttaren Dani G Waldman, känd för sina fantastiska fjäderfrisyrer, att hon tar paus från hoppsporten.

Dani G Waldman, 37 år, OS-ryttare för Israel, som haft stora framgångar i bland annat Global Champions Tour där hon vunnit inte mindre än tre LGCT Grand Prix, meddelar nu att hon tar paus från sporten.

Hon har bland annat ridit VM 2014 och 2018, samt EM 2013, 2015, 2017 och 2019. 2021 var hon i Tokyo med i det första israeliska laget någonsin i OS.

Dani G Waldman och Lizziemary. Foto Stefano Grasso/LGCT

– Jag har varit hoppryttare, men jag älskar också mode, mat och resor. Jag tar en tids paus från sporten för att ut utforska en ny väg. Min identitet har formats så starkt av ett dominerande element i nästan 30 år – att jag är en professionell hoppryttare. Det har varit en otrolig resa, men en människa är inte bara en sak och det är dags att fullt ut undersöka mina andra passioner. Hästar kommer alltid att vara en del av min identitet, men nu utvecklas min identitet och jag äger min sanning genom att följa mitt hjärta. Den här resan har just börjat!

Gården i Holland såldes redan i december, men Dani Waldman har fortsatt att tävla fram tills nu, senast i Gross Veigeln förra helgen. Hästarna håller nu på att säljas.

Dani G Waldman har vunnit inte mindre än tre LGCT Grand Prix. Foto Stefano Grasso/LGCT

Förra året drabbades Dani av en hatstorm i sociala medier efter att hon berättat att hon inte låter sina tävlingshästar gå i hage.

Hennes mest minnesvärda hästar är Carisma och Lizziemary, med den sistnämnda var hon 9:a vid EM i Göteborg 2017 och vann även LGCT i Cascais 2017 och i både Shanghai och Berlin 2019. De vann även Rolex Grand Prix i Wellington, Florida 2018. Lizziemary pensionerades förra året. Cardentostoet Carisma vann YR-EM med Olivier Philippaerts och hade sedan en framgångsrik karriär med Dani.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Dani G. Waldman (@danistarwyn)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.